30 June 2011

29 June 2011

Selena Gomez & The Scene - A Year Without Rain



A Year Without Rain


Oooooh
Can you feel me when I think about you?
With every breath I take
Every minute, no matter what I do
My world is an empty place

Like I've been wondering the desert
For a thousand days
Don't know if it's a mirage
But I always see your face, baby

I'm missing you so much
Can't help it, I'm in love
A day without you is like a year without rain
I need you by my side
Don't know how I'll survive
A day without you is like a year without rain
Ooh, woooaaahh woaahh

The stars are burning
I hear your voice in my mind
Can't you hear me calling
My heart is yearning
Like the ocean that's running dry
Catch me I'm falling

It's like the ground is crumbling underneath my feet
(Won't you save me)
There's gonna be a monsoon
When you get back to me
Oh, baby

I'm missing you so much
Can't help it, I'm in love
A day without you is like a year without rain
I need you by my side
Don't know how I'll survive
A day without you is like a year without rain
Ooh, woooaaahh woaahh

So let this drought come to an end
And make this desert flower again
And I need you here
I can't explain
But day without you
It's like a year without rain
Ooh

I'm missing you so much
Can't help it, I'm in love
A day without you is like a year without rain
I need you by my side
Don't know how I'll survive
A day without you is like a year without rain
Ooh, woooaaahh woaahh

p/s : for...???
p/s : i like her dress n shoes.. (^_^)

WW #1

If

Assalamualaikum

If??
Macam mana kalau semua ni tak pernah berlaku
Macam mana kalau yang belaku ni hanya mimpi
Macam mana kalau kita ditakdirkan untuk melalui jalan yang berbeza

Abaikan "semua macam mana kalau
ini semua sudah ditentukan oleh-Nya
setiap perancangan dari-Nya pasti ada hikmah
setiap suka dan duka itu tidak berlaku tanpa alasan
pasti suka itu menyenangkan dan menggembirakan
pasti duka itu juga menyedihkan dan menyakitkan
Tapi yang jelas semua yang hidup mesti menghadapinya juga

Tiada hidup manusia di dunia ini yang selalu gembira
pasti ada sedihnya, begitu juga sebaliknya

Hidup diibaratkan seperti roda
kadang diatas, kadang dibawah.

Pasti ada pelangi selepas hujan

besyukurlah dengan apa yang anda ada
hadapilah dengan senyuman
(^_^)

merepek : Kalau Takut Pada Risiko, Jangan Bicara Tentang Perjuangan

28 June 2011

Tak Tahu

Assalamualaikum
dimulakan cerita
pernah x korang rasa mcm mana rasanya
bila korang nak something tapi korang tahu yg korang x kan dapat
x dapat bukan sebab x usaha
tapi x dapat sebab ianya merupakan satu benda yang mustahil untuk korang dapat
bukan sebab benda x wujud, 
tapi sbb korang tahu hakikat x semudah mimpi



p/s : masih ada rupanya rasa itu..

merepek : you are the first for me, but you are not the last..

(^_^)

27 June 2011

Dead and Gone

conteng-conteng

I turn my head to the east
i don't see nobody by my side
i turn my head to the West
still nobody in sight
so i turn my head to the North
swallow that pill that they call pride
that old me is dead and gone
but that new me will be alright


Hari ni dan Sungai

Assalamualaikum
Aku suka hari ni
sebab dia?? xde sebab pun
juz sbb aku n kazen2 aku pergi mandi kat sungai
X la jauh mna pn sungai tu, dpan rumah aku je
Best sgt, da lama x mandi gitu
Benda paling best aku menang bnyk kali dlm pertandingan tahan nafas dalam air
(ceh, x ble blah)
haha..

BTW, 
aku nk bebel pasal trend org2 tua skrg
tpi x rajin..
da mengantuk sbb penat main kat sungai ptg tdi
huhu
nanti je la yea..
 peace k
(^_^)

nyte 

merepek : 

sometimes... 

26 June 2011

Happy.. ^^

Assalamualaikum

Happy 
hari ni balik kampung
first rasa mcm x nak ikut balik
ye la, sebab nak buat scene merajuk kat parentz
pasal yang x dapat kelulusan tu
tapi bila da sampai kampung 
rasa seronok pla
lebih2 lagi, bila dapat main dgn kazen baru
(baby anak pkck)
Comel sgt..
^^
i loike.
haha

Pastu, pegi jalan2 kat bandar
lama gila da kot x jalan gitu
x la lama mana pun, baru sebulan lebih x jalan gitu
last jalan masa kat sarawak
jalan dgn makcik2 n kazen2 aku
buat aku sedar banyak benda lagi yang aku lupa bersyukur
=_="
huhu
teruk kot

Aku lupa yang aku masih punya keluarga yang selalu ada untuk aku 
bila aku perlukan diorg
keluarga yang aku perlu balas jasa baik diorg dgn aku
keluarga yang meletakkan harapan diorang pada aku
keluarga yang best ni

Pergh, napa la aku boleh lupa pasal semua ni
hmm. nampaknya aku da bnyk terleka la kn..
keluarga ni bukan setakat parentz n adik-beradik,
tapi termasuk juga semua mkck n pkck aku..
kazen2 aku sekali..
ramai kot..

so, as a conclusion
ingat2 la juga orang yg selalu ada untuk kita

To my aunty
Best gila dapat jalan2 ngn aunty berdua
haha
syok habis
penat aku gelak tgk gelagat diorg
^^

To my kazen
congrat dpt smbg stdy 
stdy rajin2 tau
hehe
jgn jadi mcm aku
^^

tu je kot yang aku nak luah
BTW, parentz aku da bgi green light
haha.. happy gila aku skrg
thankx umi n daddy
Love u both

untuk ingatan bersama juga.. (^_~)

p/s 1: jgn mengalah selagi belum habis berusaha, dan jgn lupa bnykkn berdoa kalau da berusaha tu..    + tawakal..
^^
hmm, huhu..kesan kat tgn aku ada cikit lagi.. lmbt gila hlg kot.. huhu.. tpi x nmpk sgt la..

merepek : Sometimes I wish I could take back everything
I'd be easier to never have known you
I would spare myself so much pain 

25 June 2011

Cinta dan Cita-cita

Assalamualaikum

Sorry kepada sesiap yang baca post sebelum ni..
Marah menguasai diri..
(^_^)

Ni aku nak merepek pasal cinta dan cita-cita

Antara cinta dan cita-cita
mana yang patut dipilih
jujur aku sendiri tak tahu nak pilih mana kalau di minta untuk memilih
(xde org suruh aku pilih pun)


Cinta tu satu perasaan yang tak boleh dinafikan kalau kita bertemu dengan orang yang sepatutnya. Cita-cita pula merupakan impian yang kita tanam di dalam hati kita sejak dari dahulu lagi.
kedua-duanya sama penting jika seseorang itu memiliki keduanya. tentu sukar untuk melepaskan salah satu daripada dua ini. Cinta yang selalu membuatkan seseorang itu merasakan dirinya di manja, di sayangi dan dihargai, cita-cita yang bakal mengubah masa hadapan seeorang, kepuasan yang ingin dicapai setelah penat berusaha sekian lama. Cinta yang diberi oleh "seseorang", cita-cita pula yang perlu dicapai untuk menggembirakan orang di sekeliling terutamanya kedua ibu dan bapa.

Erm.. tu je kot yang aku nak merepek..  nak explain pnjg2 pasal cinta dan cita-cita, aku x tahu nak describe mcm mana.. faham2 sendiri la.. tapi serious memang susah kalau kena pilih antara cinta dan  cita-cita.. =-=

huhu.. kan da teringat kat benda lain

k la.. peace yaw..~

(^_^)

jom layan cerita The Priest..hehe
and
Hayati lagu layar keinsafan

merepek : 


24 June 2011

HUH..AKU RASA BENCI GILA

JANGAN BACA KALAU ANDA RASA POST NI KETERLALUAN

Ntah kenapa tiba2 aku rasa benci sangat ngn ko la.
nak kata aku x tahu sebabnya, aku tipu la tu
actually sebelum ni tak de la aku rasa benci gila gini
tapi ni mula gara2 tadi parentz aku x bagi kebenaran
HUH!!!
kebenaran pe, biarlah rahsia
tapi serious ni
aku rasa benci sangat2 skrg ni
meluap-luap ni..
aku x berapa kisah parentz aku bagi ke tak
aku juz rasa terkilan sikit la
bnyk sebenarnya

Jujurlah
memang aku masi teringat kat kau
tapi entah kenapa sekarang aku rasa BENCI gila kat ko
Benci sampai tahap aku x tahu nak buat pe
aku juz boleh duduk diam je
untuk kurangkan rasa benci ni
Sorry la
sekarang pun aku masih rasa benci tu
(padahal tengah nangis ni)
ARGHHHHH!!!!

Aku benci bila ingt apa yg ko da buat..
SANGAT-SANGAT BENCI
 
PLEASE LA..
BENCI NI...



Manusia dan Keinginan


?????
Xde mood nak taip sekarang
nanti je la..

merepek :  "There is nothing either good or bad, but thinking makes it so"
~William Shakespeare~

..........
(^_^)

23 June 2011

Layan 2

Kimia
Melda

Aku mula jatuh hati kepadamu,
Setelah kau kata cinta padaku,
Masing-masing dulu kau punya pasangan,
Akhirnya kita bersama...

Pertama kali kita bersua bertentang mata,
Terasa ada kimia di antara kita,
Kau kucup pipiku,
Kau bisikkan cintamu,
Kau kata 'baby I love u'
Kau cairkan hatiku...

Bahagia...
Ku rasa,
Di saat kita berdua bersama,
Memandang bulan terang,
Menyaksi bintang-bintang,
Kau seru akulah pelangi cintamu...

Layan 1

Ukiran Jiwa
Awie

Kedamaian yang ku cari
Masih belum terbukti
Jauh lagi perjalanan ini

Jiwa tak pernah tenteram
Kasih lama tenggelam
Di lubuk hati yang paling dalam

Berlumutlah ukiran impian
Entah berapa lama
Harus ku nanti
Sinar kasih sayang menyinari kembali

Dengan nada lagu dan irama
Ku luahkan jua rasa kecewa
Semoga kau dapat mendengarnya
Semoga terbuka pintu cinta... mu
Yang pasti hujan tak berterusan
Matahari kan tetap terus bersinar

Kini terbukti apa yang di nanti
Dengan rela ku lepas kau pergi
Telah sedekat kenangan terpahat
Di ruang tak bertempat oo... ho...

Dengan nada lagu dan irama
Ku luah kan jua rasa kecewa
Pada cinta yang dahulu kita
Ukirkan bersama...
Di ruang asmara
Di bumi yang nyata
Di dunia kita...

Spontaneous ThursdaY... 1

Penipu..

Ditujukan untuk "playboy" and "playgirl"

*de ke playgirl?? ( ada kn je la klu xde )

(^_^)

Miss google

Cinta dan Curang

Assalamualaikum
Hai

C.I.N.T.A.
Apa maksud CINTA tu sebenarnya?. Aku pun tak tahu apa maksud dia sbnrnya. Tapi aku curious, cinta tu sama dengan sayang ke??, Ntah, aku pun x tahu jawapannya. Aku rasa nak buat entry pasal ni sebab aku terbaca blog orang. kat blog dia tu, dia cerita pasal CURANG.

Kalau aku x salah, cinta tu boleh buat sepasang kekasih ni saling menyayangi. Kalau saling menyayangi, kenapa boleh ada yg CURANG??. Kaum manakah yang selalu curang? kaum lelaki atau perempuan?

Pada dasarrnya, kedua-dua kaum ini pun ada yang curang. tidak dapat dinafikan fakta itu. Tetapi kaum mana yang lebih ramai curang, itu pun aku x tahu jawapannya. 

Anatara sebab yang aku tahu kenapa ada pasangan yang curang adalah sebab da bosan dan boring dengan pasangannya itu. Ini biasanya terjadi kepada cinta2 monyet.. Ni jenis cinta yang biasanya dialami oleh pelajar sekolah..

*off record jap
Ni gara2 aku tertengok fb adik aku, ada kawan dia ni baru belajar f3 tapi gaya bercinta, fulamak!!..macam org yg da bercinta 20 @ 30 tahun.. huhu.. EXPERT..

*sambung balik

Yang sebenarnya, aku x la expert pun bab ni. aku tahu cikit2 je. berdasarkan pengalaman kpel2 lepas. Tapi aku tetap nak membebel juga pasal benda ni.


Aku nak kata tak puas hati pasal org curang ni, ntah juga la jawapan aku. Tapi, pendapat aku, kalau ada yang terfikir nak curang dengan pasangan tu, cuba fikir dulu pasal pe anda nak curang?? X rasa sayang ke dengan pasangan ko tu?? ke ko mmg x syg?? X kan la ko couple ngn dia sbb ko nak apa yang ada kat dia je kot. agak la bai. Kalau nak couple biarlah sampai ke alam perkahwinan.. (cheewwaah).. betul la apa.. Kalau x kawen, pe la tujuan korang couple kn?.. Jangan main ngn perasaan anak org, nanti lu sendiri yang kena balik..

Maybe sebab tu kot ada yang prefer bercinta lepas kawen. Mybe Diorang rasa itu adalah yang terbaik. Dan ntah, sekali lagi aku x tahu nak kata pe pasal tu. Aku x berani nak fikir pasal kawen ni, hehe... TAKUT.. besar kot komitmen kena tanggung kalau da kawen. Bukan setakat tunang, akad nikah, kawen , naik pelamin je. Tu korang rasa da ok fikir bila sebut pasal kawen.. huhu.. Kalau x ready, jgn la gatai nak kawen. Banyak benda kena ready tu, banyak aspek kena teliti. Tak de ny la bila korang rasa korang da ada CINTA tu korang boleh kawen da, kena fikir juga sara hidup lepas da kawen tu,, n macam2 lagi la

*apa yang aku merepek da ni
layan je la..

Berbalik kepada kisah curang tadi tu, banyak sebabnya kenapa ada yang curang. Kalau nak tau pegi explore blog ni pasangan curang dan blog ni perempuan curang..  (gambar dia tu buat aku pandang 2 kali.. haha).. 

Tu je kot yang aku nak merepek ni..

Peace k

(^_^)

p/s1 : Thanks kpda tuan2 punya blog yang aku jelajah.. hehe..

p/s 2:   Ada x puas hati, komen je.. xda pendapat yang salah.. hehe

merepek : Kalau kita sukakan seseorang, jangan beritahu si dia. Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya.. Tapi luahkan pada Allah, beritahulah Allah. Allah maha tahu siapa jodoh kita.” :)



22 June 2011

Siap..

Setting baru
x banyak ubah
warna je ubah lebih cikit..

(^_^)

Ikut suka aku je.. 7 hal aku nak share

Assalamualaikum

First aku nak share 1 bnde ni
tadi aku on chat kat fb jap ngn member llki aku sorg ni
bincg pasal plan prgrm ktorg
da hbs bncg tu, dia kta gtg
and dia ada tinggalkan aku satu pesanan ni
pesanan ni buat aku tertanya-tanya
sebab ni kali kedua da dia pesan kat aku bnda yg sama
so, aku pn terfikir
ni mesti ada rumors pasal aku lgi ni
hehe, x habis2 lagi ke??
ntah la.. aku pun x tahu
tapi serious, pesanan dia tu buat aku berfikir... fikir.. and... fikir

Second hal
pun pasal pesanan juga
gara2 member aku tadi tu bagi pesanan gitu
aku tiba2 ingatkan pesanan member aku yg sorg ni lgi ni masa aku kat KML(matrik labuan)
pesanan dia pun lebih kurang hampir sama juga la

Actually pesanan diorg pasal hati n perasaan n pasal lelaki
detail pesanan tu.. rahsia..huhu

Third hal
siang tadi aku cadang nak blogwalking
tapi aku ada 5 minit meeting yang kena siapkan
tapi, aku lenih pilih blogwalking dari minit meeting tu
kan cuti lama lagi, minit tu boleh tunggu lagi

Masa aku blogwalking,
adala juga beberapa blog yang aku singgah 
sempat juga melepak
macam-macam benda la yg aku baca
best la juga

tapi yang aku nak cerita ni pasal 1 blog yang aku singgah ni
pemilik blog ni aku mmg knal
entah kenapa tiba2 rasa nak jenguk blog dia
habis semua aku baca post dia..
haha

Cerita-cerita dia jelas menunjukkan yang dia tak pernah berpura-pura depan aku
memang pun dia x pernah berpura-pura
dia sentiasa dengan diri dia yang sebenar
aku macam boleh rasa yang dia tengah bercerita ngn aku masa baca tu
banyak benda yang aku nak komen,share, sembang, kritik n tanya dia
tapi rasanya tu x boleh
ni bukan rasanya, tapi memang aku xkn berpeluang untuk tanya dia
jgn tanya aku kenapa
tiba2 aku rasa rindu dgn dia
meluah rasa jap

Third hal
Dah la cerita pasal blog dia
ni aku nak wish birthday kawan aku

Untuk Nur Nazreena Ayob
(Ena)
Happy Birthday to you..
 harap kita boleh bekerja dengan baik sebagai satu kumpulan 

Forth hal
Untuk pesanan sendiri juga
kalau kita sygkn seseorang
kita mesti redha kalau dia ditakdirkan bukan untuk kita
sayang tetap sayang
kalau sayang, apa kata kita doakan kebahagian dia
(^_^)
itu lebih baik dari terus2 rasa sakit hati
X payah la nak simpan dendam bagai..
X payah la nak buat scene rampas2
X payah la buat scene macam orang yang da xde harapan nak hidup
InsyaAllah kalau ada jodoh x kemana juga
p/s 1: ni pesanan dari kawan aku..
hehe.. saja nak share

Fifth hal
" do what u want to do, then no regret"  


kalau nak buat somthng tu fikir la habis2 dulu
tu la pasal " do what u want to do, then no regret"
alkisahnya, aku start pegang kata-kata ni start masa aku hbis matrik sem 1
start dari situ, aku jarang rasa menyesal dgn apa yang aku buat
kalau pun aku rasa menyesal, ckit je.. tapi rasa menyesal aku x lama
kejap je.. senang je hilang.. 
hihi

Sixth hal
kebelakangan ni, aku selalu terfikir pasal 2 bnda ni
NOVEL n COKLAT
hehe
aku teringin baca novel sambil makan coklat
lama da x buat bnda ni
lebih-lebih lagi aku teringin sbb aku sllu tension skrg
coklat sllu jdi teman aku kalau nak tenangkan diri
novel pla, ble tolong aku keluar dari alam realiti ni untuk seketika

Seventh hal
Pasal lagu
aku pelik ngn lagu2 pilihan aku sekarang
da x sama ni dgn citarasa aku dulu
antara lagu yang aku layan sekarang:
1. Linkinpark- In the end
2.Leona Lewis- bleeding in love
3. Awie- ukiran jiwa
4.Emilda-kimia
5.Sunday-semakinhampir semakin jauh
6.Colbie caillat- I never told you
7.Inka Christie dan Amy search-Nafas Cinta
8. Evanesence-Bring me to life
and ada lgi la..
hehe

pelik, sbb aku da kurang layan lagu korea..
hmm.. ntah la..


Tu je kot.. hehe

p/s 2: aku nak ulang lagi, kalau kita syg sesoeorang, relakan dia pergi.. juz doakan kebahagian dia (haish, napa ngn aku ni, hehe.. pelik)  . 
p/s 3:  aku nak baca novel prince charming.. huhu.. tapi online je la, x de budget nak beli skrg.. huhu

Kadang-kadang ada benda yang kita tak mampu luah dengan kata-kata
senyum je la..
(^_^)

Merepek - I wish I had missed the first time that we kissed
Cause you broke all your promises....



21 June 2011

Kemas-kemas.. Blog

Xde pa pe pn
saja je
actually, 
aku nak tukar layout lagi..
tapi skrg x rajin
so, nanti je la
tapi aku ada tambah something kat blog ni
tu yang kat atas tu
mcm tahu je
aku add bnda tu
cun2 dia tulis 3 month 3 week n 3 day

hehe

i like..
(^_~)

Permulaan Baru n Azam Baru

Assalamualaikum
Tak sangka result exam aku kuar hari ni
keputusannya kira ok la
x la teruk sangat, walaupun x memuaskan hati langsung
aku memang da jangka dapat result gitu
tapi still syukur alhamdulillah

Apa yang aku dapat tu pn hasil dari apa yang aku usahakan juga
usahalah sangat

so, memandangkan result da kuar
boleh la buat permulaan baru dengan azam yang baru
tak semestinya azam baru kena tunggu tahun barukan

Antara azam aku

1. Aku nak fokus stdy aku, (mestilah).
memandangkan aku dah nak masuk final year, aku kena prepare untuk FYP aku. result exam aku kalau boleh aku nak try bgi flying colour.. (boleh ke??).. yakin je.. belum cuba, belum tahu

2. Aku nak jalankan tanggungjawab aku sebagai JAKMAS dengan sebaiknya
Thankx sgt kat pengetua Kg.,E tu sbb bgi kepercayaan kat aku untuk pegang jawatan tu, InsyaAllah aku akan jalankan tanggungjawab aku dan pikul amanah ni dengan sebaiknya

3. Aku nak ringankan beban parentz aku
Macam mna nak ringankan??
aku x nak da bgi diorg selalu pening kepala dgn perangai liar aku..hehe
Xde la liar mana pun, cikit je

and 

yang ke-4
yang last ni rahsia..
Ni adalah azam aku yang kena capai
xkira macam mana pun..huhu

tu je kot, memandangkan azam tahunan aku masih ada yg x capai lgi, so capaikan yang tu dulu..

p/s : Apa pun yang berlaku pasti ada hikmah disebaliknya
percaya pada ketentuan-Nya..
(^_^)

pesanan penaja : berpijak lah di dunia yang nyata.. 
hidup manusia mesti ada dugaan dan cubaan, kalau tak hidup kita akan jadi kurang bermakna..

Perhiasan semata-mata
miss google

20 June 2011

Talking To The Moon

I know you’re somewhere out there
Somewhere far away
I want you back 2x

My neighbours think I’m crazy
But they don’t understand
You’re all I have 2x

 At night when the stars light up my room..
I sit by myself
Talking to the moon
Try to get to you
In hopes you’re on the other side
Talking to me too, or am I fool
Who sits alone
Talking to the moon

















I’m feeling like I’m famous
The talk of the town
They say I’ve gone mad
Yeah, I’ve gone mad
But they don’t know what I know
Cause when the sun goes down
Someone’s talking back
Yeah, they’re talking back

At night when the stars light up my room
I sit by myself
Talking to the moon
Try to get to you
In hopes you’re on the other side
Talking to me too, or am I fool
Who sits alone
Talking to the moon

Do you ever hear me calling?
Cause every night I’m talking to the moon
Still trying to get to you
In hopes you’re on the other side
Talking to me too, or am I fool
Who sits alone
Talking to the moon

I know you’re somewhere out there
Somewhere far away
~Bruno Mars



Luahan

Assalamualaikum, 
sempena hari bapa ni
aku rasa terpanggil untuk berfikir semula
apa yang aku dah buat untuk balas jasa baik ayah aku
x lupa juga umi aku..

Rasanya aku tak buat apa-apa pun lagi
Tahun ni, merupakan tahun first aku ucap selamat hari bapa kat ayah aku
kalau ucap selamat hari ibu tu selalu la kat umi aku

Anak-anak jarang cukup rapat dengan ayah mereka
setuju x?
kalau dengan mak x hairan la
aku dengan umi aku pun rapat
siap boleh cerita masalah hati dan perasaan lagi kat mak aku
memang xde rahsia la

tapi dengan ayah
kurang rapat sikit
bukan sebab takut,
tapi segan kot.. hehe
ye la, memang la aku anak manja ayah aku
selain adik lelaki aku yg 2 org ni, aku pun manja juga.
x nak kalah ni
kalau dulu masa kecik2, selalu kena peluk kalau aku mood x bagus
sekarang pla kalau aku merajuk, mesti ayah aku yang pujuk
especially kalau gaduh ngn adk perempuan aku atau ngn mak aku
hehe

Tiba-tiba aku rasa nak ulang masa kanak-kanak aku
hehe
rindu sangat masa tu,
masa tu semua masih ada kat rumah
sekarang, kalau aku tgh cuti mesti ada je adik aku yg xde
huhu..

Sedih la plak..
jadi emo pla tiba2 bila ingat pengorbanan ayah n mak aku
ayah aku selalu cakap xda tempat belajar yang terletak disebelah rumah
(maksudnya ; kalau nak berjaya kena lah sanggup untuk merantau,
 kena belajar berjauhan dengan ahli keluarga)
huhu.. 
Thankx umi and ayah
sayang umi dan ayah

p/s : sayangi la ibu dan bapa anda, berbaktilah pada mereka selagi anda masih berpeluang. jangan sesekali lukakan hati mereka. ingatlah ada yang diluar sana sudah tidak mempunyai ibu dan bapa.. T_T.. 

And 

p/s : untuk lelaki yang diluar sana pula, kalau anda seorang yang bergelar bapa, sayangilah anak-anak anda, dan juga isteri anda. bantulah isteri anda untuk mendidik anak-anak, agar anak-anak anda menjadi orang yang berguna di masa hadapan kelak dan menjadi orang yang soleh dan solehah.

peace k~ (^_^)

pesanan untuk diri sendiri juga..(@_@)

Selamat Hari Bapa

-for all those time i left it unsaid..THANK YOU..
-for being there for me..
-for believe in me & encouraging me to dream
-& be such an inspiring presence in my life..
-for everything u give to me
...i ♥ u ayah..
happy father's day!
 En. Abdullah Suhman..

18 June 2011

Chemist jadi novelist, boleh ke??

Pelik ke tajuk tu..
x la sgt kot.
memandangkan aku tengah cuti panjang ni
rasa macam nak sambung niat yang tertunda
faham2 la pe benda tu kn..

"Apa perasaan anda kalau orang yang korang sayang selama ni merahsiakan sesuatu daripada anda, dan ternyata orang yang anda sayang tu rupanya ada orang lain yang juga sayangkan dia... bukan hanya seorang yang lain juga menyayangi dia, tapi... dan mereka telah lebih dahulu menyayanginya sebelum anda mengenali orang yang anda sayang tu"

(@_@)

Petang..

xde nak cerita pa pun
juz nak share
kalau korang ada problem dengan kawan baik korang
better selesaikan cepat2
kesian tau kat kawan korang tu
jangan buat dia tertanya-tanya apa status hubungan korang
erm.. ni bukan hubungan pe tau
hubungan persahabatan korang la..
ni berdasarkan pengalaman sendiri
so, kalau boleh buang la yang keruh and ambil la yang jernih

peace k.. (^_~)

Maaf n Sorry

Untuk Umi dan Ayah
~Maaf untuk semua salah dan silap along
selalu x dgr cakap,
malas nak tolong buat kerja rumah
selalu shopping benda yang tak penting
dan selalu buat smthng tanpa fikir panjang..
nasihat dan pesan umi dan ayah along da langgar
sorry for that
i ll try to fix it
but i ll promise, that won't happen again..
i love both of u.. 

Untuk kawan-kawan
~Thankx selalu support aku
selalu ada untuk jadi tempat aku luah perasaan
jadi tempat aku lepas geram, lepas tension and mcm2 lagi la..
thankx juga support aku masa aku tgh down2 baru2 ni..
especially sima, abby, wanie n najah
aku syg korang..
tapi sorry geng,
aku da kecewakan korang
kebelakangan ni, aku selalu bzy ngn alasan yang mmg x ble d trima..
hehe
n ssb mmg da kecewakan korang..
thankx jga sbb ajak aku pegi bercuti kat sarawak,
best dapat jalan ngn korang..(^_^)
start sem depan kita da masuk tahun akhir
harap kita ble buat yang habis baik punya la..
Good Luck untuk result exam nanti and FYP..
Untuk semua coursemate aku..
Jom kita jdikan batch kita yang terbaik..(^_~)

Untuk kawan-kawan @ family baru
~Family baru ni, sebenarnya family JAKMAS.
sapa yang baca ni and x tahu apa itu JAKMAS, sila cari sendiri..
hehe
untuk korang, thanks juga sbb memudahkan kita bekerja sebagai satu kumpulan
harap sem depan kita boleh mantapkan lagi pengurusan kita
so kita boleh bantu pelajar kolej kediaman kita,
kalau boleh biarlah pengurusan JAKMAS kita menjadi lebih baik dari mantan
saya suka mantan punya pengurusan..
but still sorry,
kadang2 saya x sedar apa yang saya buat
mungkin korang ada rasa sakit hati and menyampahkan
hehe
saya tahu tu, saya x kisah pun.
juz kalau boleh tegur2 la saya kalau saya ada buat salah
saya pun juz manusia biasa je..
(^_^)

Untuk awak
~ saya rasa awak pun baca blog ni
saya rasa la, tapi kalau awak x baca saya tetap nak tulis juga..
hehe  
(x ble blah betul la)
sorry awak, kalau saya buat awak rasa x selesa
saya buat awak sakit hati,
sorry yea awak
kalau bukan sebab kwn saya bgi tahu pasal awak
saya memang x thu pa pe
bukanlah maksudnya x tahu langsung
tapi tahu sikit je
thankx la pada kwn saya tu sbb bgi tahu pasal awak n dia
hehe
n awak, sorry tau saya langsung xda niat nak gaduh ngn awak
or nak buat pe ngn awak
 say juz nak kawan ngn awk
tu la sbb sya add fb awak
hehe
and last untuk awak, saya rasa saya da x nak terlibat dgn benda yg ble buat awak terasa hati tu
saya nak rasa bebas untuk berkawan dengan sesiapa pun yg saya nak 
dan siapa yang anak berkawan dengan saya
termasuk awak
harap kita boleh jadi kawan baik lepas ni.. 
peace k~~

And untuk awak pla
yea la untuk awak.. sapa lagi..
~ saya x tahu apa yang da jadi
yang saya tahu masa da x boleh d undur
pa yang da jdi tetap terjadi
so, saya juz boleh kata thankx
thankx sebab awak pernah buat saya happy
thankx sbb sudi jdi kwn saya
and saya harap kita still boleh jadi kawan
sorry
sebab buat awk sakit hati and rasa menyampah
(memang la awak kata x)
and tambah lagi rasa terkongkong
hehe
ntah pa pe je yg saya buat sampai awk rasa gitu kn.. 
sorry, mcm yg saya da kata
saya x sedar pe yg saya buat.. 
hehe

Erm.. tu je kot..
and untuk sesiapa yang tak d nyatakan sorry and thankx for everything
love you all..hehe

panjang jugakan merepek ni

p/s : sapa yang terasa, hihi
entry ni ada yg betul and ada yang mengarut je
kalau da baca and x faham.. diam je la yea.. xde explaination d sediakan

nyte..(@_@)...

17 June 2011

Pantai..

Hari ni aku rasa teringin sangat nak pegi pantai
tapi aku tak pegi pun
sebab ayah aku mesti tak bagi pegi
and lagi pun sebab aku takde kawan nak pegi..

 Mention pasal pantai
aku teringat malam yang aku nak kawan2 aku n felo buat BBQ
BBQ tu kitaorg buat kat pantai yang kat uni ktorg gak
best la jga malam tu
kira dapat pengalaman baru
malam tu gak kitaorg camping kat ctu

Erm..
esok paginya kitaorg kena balik jalan kaki dari pantai tu gi hostel
haha..
benda yang aku tak boleh lupa bila diorg nyanyi lagu..
aku x sure tajuk lagu tu
tapi lagu sabah la.. hihi
and ada lagi la sweet memory aku kat pantai tu
tapi tak boleh cerita sini la
tu aku cerita kat blog yang satu lagi tu
x la bnyk pn tapi cukup untuk buat aku happy masa tu
tapi tak semua org boleh baca
untuk orang tertentu je..
hehe..

And last sekali,
adik aku macam tahu je aku nak pegi pantai
esok petang dia ajak pegi pantai
bukan ajak sebenarnya
tapi dia minta hantar, dia nak jumpa kawan dia
tapi apa salahnya aku singgah sekalikan
kebetulan aku tengah rindu pantai and dia



Pantai pancur hitam , Labuan
Masa celebrate birthday.. (^_^)

Lepakx with coursemate
tour jelajah mana2 ntah
pantai tanjung aru 2


p/s : aku memang x boleh pisah ngn pantai.. dari kecik lagi aku memang membesar dekat ngn pantai
so, tiap kali jumpa pantai aku mesti nak mandi laut.. kecuali pantai kat cni la.. hehe..

p/s lagi : mana pun tempat yg aku jalan mesti aku cari pantai..  (^_^).. 

16 June 2011

Macam-Macam Ragam..

Assalamualaikum..
Macam-macam ragam,
sekarang kat tmpt aku ni banyak cerita
antaranya.. kes lelaki curang
sapa yang tahu aku kat mana
diam je yea..
biar kta2 je yg tahu tmpt ni kat mna
ntah da berapa kali aku deangar ayat ni..
suami c tuut... ada perempuan lain
huhu
suami c tuut suda kawen sma perempuan tuut
perempuan tuut bercinta sama suami c teet..
n mcm2 lgi la..
aku bukan apa.. 
kdg2 hal begini x payah la nak heboh2kn
tu membuka aib org namanya
n boleh jdi fitnah kalau x betul
huhu
 aku x tahu tahap mana betul nya cerita2 ini.. 
aku juz harap family aku x termasuk dalam cerita2 ini

 Cerita pasal benda lain pla..
tadi adk llki aku ajak skype
dia kata nak tgk adk aku yg kecik ni
aku pn on la.. 
bila da lama 2 adk aku ni skype
aku cakap r ngn adk aku yg kecik ni..
bye abg ijam, kita off la ni
adk aku yg kecik ni x nak..
dia geleng habis2an x nak
sedih pla aku tgk
huhu
 tu la, sapa suruh rapat sgt ngn abg ko tu..
anyway.. aku pun rindu ngn adk aku yg tu..
da lama x jumpa dia
masa dia nak fly gi kl, aku fly pegi sarawak
tu la gatal sangat nak bercutikn
hehe
tapi best la cuti kat sarawak ngn kawan2 aku tu
kawan memang aku sama kepala..hehe
adk aku kn balik gak raya nanti, ble r jumpa dia

Tapikan tadi,
masa tgh skype tu aku tiba2 teringat kat orang lain
dulu aku ngn org tu sllu skype
myb x la selalu sgt
tapi ada  la
and ada la jga terdetik balik rindu sikit gak kat dia.. 
hmm.. tak tahu la
mayb aku je yang masih ingat kat dia
dia mungkin da jumpa apa yang dia cari selama ni
hehe..
IMYSM

p/s : merepek ntah pa pe..tajuk pn kn macam-macam ragam..

(^_^)

14 June 2011

Ku katakan dengan indah..

Ku katakan dengan indah,
dengan terbuka,
hati ku hampa
Sepertinya luka,
Menghampirinya
Kau beri rasa,
yang berbeda,
mungkin ku salah,
mengartikannya,
yang ku rasa cinta



Tetapi hati ku,
selalu meninggikan mu,
terlalu meninggikan mu,
selalu meninggikan mu
Kau hancurkan hati ku, hancurkan lagi
Kau hancurkan hati ku, ‘tuk melihat mu
Kau terangi jiwa ku, kau redupkan lagi
Kau hancurkan, hati ku, ‘tuk melihat mu



(1:Membuat 2: Kau buat) ku terjatuh dan terjatuh lagi
(1:Membuat 2: Kau buat) ku merasakan yang t’lah terjadi
Semua yang terbaik dan yang terlewati
Semua yang terhenti tanpa ku akhiri(x2)

Kau hancurkan hati ku, tak tertahan lagi
Kau hancurkan hati ku, ‘tuk melihat mu
Kau terangi jiwa ku, kau redupkan lagi
Kau hancurkan hati ku, ‘tuk melihat mu
Ohhh…Hooo~oooo… Ooouu…
Melihatmu… 

13 June 2011

Update

Erm, x tahu nak mula cam ne..
tapi yang aku tahu, aku nak luah something.
n sebelum tu Assalamualaikum..

First, 
aku nak luah pasal tunang kazen aku
tunang dia ni x lama lgi bakal jdi ex-tunang
sbb, family aku nak bgi putus tali pertunangan ni
alasannya adalah kerana lelaki tu suka pukul kazen aku
kazen aku ni da brapa kali ntah kena belasah kat tmpat keja dia 
ni gara2 llki x guna nak minta duit dari kazen aku
memang dasar llki x guna.
tapi main point aku kat cini bukan sbb llki tu, tpai sbb kazen aku
aku rsa aku faham perasaan kazen aku tu
sapa yg x syg tunang kan
tpi kalau da tunang ko tu kaki pukul baik tinggalkan je
n yang aku x puas hatinya ni,
para warga senior dlm family aku 
( kire org2 yg lebih tua la)
diorg ni pn nak tny kazen aku pnya pndpt pun guna cara salah
mcm yg aku ckp tdi la..
aku faham apa yg kazen aku rasa
aku da try bgi tau kat diorg kalau nak pujuk
kena ikut caranya
try pujuk dia, bgi tau kat dia 
sayang tu memang la sayang
tapi perasaan sayang tu boleh dihilangkan
(walaupun agak susah)
cuba berlembut dgn dia
bagi semangat kat dia, llki tu boleh cri lain
baik lepaskan je dari badan menderita kelak
huhu.. cian kazen aku..

tapi memang menderita la kalau org yg kita syg x balas balik dengan apa yg sepatutnya
(pesanan penaja)

Second hal,
pasal....
bila nak selesai aku pun x tahu
kalau ikutkan memang da selesai
tapi ego aku kot yg x ble terima
kdg2 aku rasa ok da klu dia xde,
tpi kdg2 aku nak nak sgt..
hehe.. ntah pa pe je
n yang paling x ble blah
skrg aku x berani tidur n juga x berani bangun
nape la pla ni??
kalau aku tido, aku tkut bila aku tiba2 terbangun n ingat kat dia
n kalau aku bangun aku takut aku masi R**** kat dia
bila la aku nak sedar semua ni da smpi THE END..
x phm bahasa ke aku ni.. 
kdg2 masa ni aku rasa nak nangis je
tapi mcm da langgar prinisp aku nangis sbb gni..
hmm..ntah la
aku pn x tahu.. (^_^)
yang aku tahu,skrg aku da x nangis da
juz kdg2 masi teringat n rasa ssh hati tu masih ada..
aku harap semua ni bleh stop sebelum cuti aku habis..


When someone leaves you, don't wait for them to come back. Feel good about yourself & say, "NEXT PLEASE".. :)

p/s : be strong girl!!! u can do it.. cahyoo!!!



8 June 2011

Belum Berakhir Ke??

Erm, nampak nya blog ni belum sampai penghujung nya
entah bila la agak ny..
aku da decide nak tutup blog ni,
tapi entah kenapa lepas aku ternampak nama dia,
aku rasa sakit hati tiba2
rasa pedih ni
huhu

nampaknya aku belum berjaya lupakan dia sepenuhnya
memanglah aku da x contact dia,
tapi ada hal lagi yang membuktikan aku belum lupakan dia..
erm, x tahu la..
aku x nak fkir da pasal benda ni
aku da cukup penat..

hidup aku x tentu,
kadang2 aku x berani untuk tido mlm sebab takut terkejut tgh mlm mcm tempoh hari
tiba2 terbangun dan teringat kat dia.. sakit hati!!!
sudah la tu weyh.. cukup la ingat n fikir pasal dia tu..
huhu..

7 June 2011

LAST...

Assalamualaikum,
ni post saya yang last untuk blog ni
lepas ni saya nak delete da blog  ni,
ibarat kata orang tutup buku lama, buka buku baru..
(^_^)

yang da berlalu, biarlah berlalu
x boleh untuk dipadamkan dari lipatan sejarah
biarlah itu jadi pengajaran
pengajaran yang sangat berharga
yang boleh mematangkan pemikiran

setiap manusia melakukan kesilapan
dari kesilapan lah kita belajar selok-belok dalam kehidupan

As this my last post, nak share ckit la

1) Don't judge book by its cover : 
memanglahkan.. tapi maksud saya d sini sebelum kita kenal seseorang tu jangan terus adili dia, myb pada dasarnya dia nampak sgt kasar, tapi siapa yang tahu diri org tu yang sebenarnya.. begitu juga yang sebaliknya, (mana tahu dalam hati ada taman).. (^_^)

2) Jangan mudah putus asa : 
kalau ada masalah menimpa jgn mudah putus asa, cuba minta pendapat dari rakan-rakan anda, lebih baik tanya parentz la..

3) Jangan mudah salah sangka : 
erm, cam ne ek benda ni.. senang crita gini la.. contohnya lah, ada orang minta nak kenal ngn anda.. jgn la anggap org tu ada niat buruk, cuba kenal dulu then baru decide.

4) Selalu muhasabah diri : 
kita ni manusia kdg2 x sedar apa yang kita dah lakukan, ada perkara yang boleh melibatkan bnyk pihak. kdg2 kita x sedar yang kita dah melukakan hati2 org yang kita syg sehingga dia membenci kita.. kalau rasa diri tu ada buat salah, cepat2 la minta maaf.. kita x tahu kita boleh bernyawa sampai bila.. siapa tahu, esok sudah tiada untuk kita.. (^_^)

5) Tetapkan pendirian : 
Pada sesiapa yang xda pendirian diri lagi sila2 la tetapkan pendirian diri tu yea, jgn smpi boleh menyusahkan orang lain.. cian org lain tau..huhu

6) Ikhlas : 
kalau buat sesuatu tu kita kenalah selalu ikhlas. biar kerja tu dapat redha dan berkat.. iA

7) Kegemaran kita : 
Jangan kongsi semua yang kita suka dengan org lain.. nanti bila ada prob ngn org tu, perkara yang kita gemari tu akan memnjadi perkara yang boleh menyakitkan hati.. 

8) Diri sendiri.. 
Ni yang last.. jangan ubah diri kita ikut kemahuan orang lain, kalau nak ubah, nilai dulu sma ada perlu atau tidak untuk kita berubah.. tapi kalau berubah untuk menjadi lebih baik, kenapa tidak kan ??..


9) Ingat Tuhan : 
Ni ikut agama msg2 la.. bagi yang beragama islam, janganlah kita nak ingat ALLAH masa susah je.. rajin2 la bertaubat sapa yang rasa pernah berbuat dosa sebelum ni.. selalu lah bersyukur dengan apa yang kita ada, ada org lain yang lebih susah dari kita. siapa yang dah sedikit terpesong tu masih sempat lagi nak berpatah balik..insyaALLAH..(^_^)
La tahzan,inallaha ma'ana

Rasanya ni je kot yang saya nak share untuk post last blog ni kot.. lepas ni blog ni saya akan delete.. (^_^)


Rasa syg tu Allah yang bagi, lebih baik kita kembalikan pada-Nya..
nanti rasa syg tu akan dikembalikan kepada kita melalui orang yang lebih baik dari yang kita harapkan

Saya sayang sesiapa yang sayang saya kerana-Nya..

Sorry untuk yang terkasar bahasa.. (^_^)





STOP!!!

post aku mcm semakin merepek..
STOP dululah..
huhu

Jangan Baca......."TERSEDAR"

Assalamualaikum...
erm, x tahu kenapa aku boleh terbangun tiba2 pepagi ni,
huhuhu
bangun2 je aku rasa sakit hati dan x tenteram
aku tahu jelas sebabnya



Ya ALLAH,
 tolonglah tenangkan hati hamba-Mu ini
aku dah x cukup kuat untuk menanggung semua ini
cukuplah ujian dan dugaan yang Engkau berikan ini
aku bersyukur atas dugaan ini
aku menyedari dia bukan milikku
dan dia bukan untukku
bantulah aku untuk melupakannya
amin...

sangat sedih sekarang..
ada bahu yang boleh dipinjam x???

p/s : tolong blah dari fikiran sya boleh x?
       awak menganggu hidup saya

6 June 2011

............Think

How I wish that I will never grow up 
So that my parents will always be my side 
So that no one will hurt or break my heart 

U don't know how I wish that I will always be a little girl who only needs love from her family. 
Because loving someone seems like destroying myself. 

Do tell me if you don't need me 
So that I won't be expecting anything nice from u 
Let me go 
So that I won't look like an idiot,waiting for you 

I hate you I hate you I hate you! 
God damn it! 

Hati perempuan....

Apa yang korang terfikir kalau sebut perkataan "perempuan"
HATI

kalau hati, mesti juga libatkan pasal perasaan
hehe..

perasaan pe??
kat sini, saya nak crite pasal perasaan sayang dan rindu

SAYANG,
pe jadi, kalau perasaan sayang tu hanya kita yang rasa
x kisah la pasal tu sebenarnya..
tapi pe jadi kalau perasaan sayang tu di salah erti kan sebagai obses??
sory la yea, tu bkan obses..
sayang tetap sayang la..

Saya Sayang Awak
(untuk masa ni la)
Saya akan LUPAKAN awak
(^_^)

RINDU,
saya selalu RINDU awak..
tapi awak x pernah rindu saya( dlu sllu sebut)
tapi sekarang saya akan BERHENTI rindu awak..

awak dah bagi saya pengajaran yang sangat berharga

JANGAN SENANG PERCAYA LELAKI!!!

p/s: post ni x da kaitan dgn sesiapa pn, saja nak merepek pagi2 ni..hehe