22 August 2011

Sorry

Assalamualaikum
Erm , rasanya follower boleh baca ni kn.. sorry, aku AKAN private kn blog ni untuk seketika. I'll be right back soon.. ^^
SORRY


"Sticky Post"

Next Plan

ASSALAMUALAIKUM

Aku xde plan sebenarnya nak update blog sebab aku tgh buzy dgn beberapa banda yang tak penting pun. Tapi aku rasa nak meng-update aku ni datang sebab aku nak share something.. Something tu, xde la penting pun.. merepek je.. Juz nak bagi tau yang aku nak kawen da..( aku tipu je)... Study pun tak habis lagi, ada hati nak kawen... bukan aku la yang nak kawen, kazen aku, InsyaAllah raya ke-3 dia kawen. Meriah ni rumah makcik aku sekarang. Best dapat jumpe dgn kazen2 aku..

Benda yang aku nak share sebenarnya: JALAN LAGI!!!

Yup, semalam kawan aku mesej and ajak pergi jalan lagi.. ni bukan jalan2 cari makan.. ni jalan2 buang duit.. sebab ni plan jalan nak pergi BANDUNG!!! INDONESIA.. tak tahu lagi la jadi ke tidak.. sebab ni masih dalam plan lagi, kitaorang pun baru nak check tiket n survey tempat tu... memang tahun ni adalah tahun yang aku sibuk nak pergi merayau kot... start dari awal tahun, ntah da berapa tempat da yang aku jalan... =='.. Tapi aku suka bila dengar plan ni, memang kitaorang pernah bincang pasal ni, tapi aku tak sangka pla yang kawan aku ni semangat gila nak pergi... I LIKE... harap jadi la benda ni.. aku memang suka part jalan2 ni.. (^_^)Y

p/s : yang part aku nak kawen tu betul sebenarnya.. tapi belum masanya lagi.. ^^

Tukar crite pla..

Pernah x korang tiba2 rasa nak nangis.. Tiap kali aku masuk shopping mall tu, mesti aku rasa nak nangis.. bapak ar kan.. tengah jalan2 nak shopping tu ble pla layan feeling kejap.. teet.. haha..

Tu je la yang aku nak bagi tau, x mau crita panjang2 kat sini.. nanti aku try crita kat blog aku yang baru siap setting tu.. ^^

merepek : The easiest way to not get hurt is to not care.
 But that’s the hardest thing to do.


20 August 2011

Tanda-tanda kematian

ASSALAMUALAIKUM


Aku mungkin bukan lah orang yang paling layak untuk kongsi benda ni. Tapi apa salahnya jika kita saling berkongsi ilmu dan pengetahuan..


Sumber ni aku dapat berdasarkan dari cerita kat TV1 dan ada teks yang kawan aku pernah bagi kat aku. First aku tgk cerita ni buat aku ingt kat text tu. So, ni aku nak share text tu.....


SELAMAT MEMBACA...

TANDA-TANDA KEMATIAN UNTUK ORANG ISLAM

>>   > Adapun tanda-tanda kematian mengikut ulamak adalah benar dan
Wujud cuma

>>   > amalan dan ketakwaan kita sahaja yang akan dapat membezakan
Kepekaan kita

>>   > kepada tanda-tanda ini. Rasulallah SAW diriwayatkan masih mampu
>>memperlihat dan menceritakan kepada keluarga dan sahabat secara lansung akan kesukaran menghadapi sakaratul maut dari awal hinggalah akhirnya hayat Baginda.

>>Imam Ghazali rahimahullah diriwayatkan memperolehi tanda-tanda ini sehinggakan beliau mampu menyediakan dirinya untuk menghadapi sakaratulmaut secara sendirian. Beliau menyediakan dirinya dengan segala persiapan termasuk mandinya, wuduknya serta kafannya sekali cuma ketika sampai bahagian tubuh dan kepala sahaja beliau telah memanggil abangnya iaitu Imam Ahmad Ibnu Hambal untuk menyambung tugas tersebut. Beliau wafat ketika Imam Ahmad bersedia untuk mengkafankan bahagian mukanya.

Adapun riwayat -riwayat ini memperlihatkan kepada kita sesungguhnya Allah SWT tidak pernah berlaku zalim kepada hambanya. Tanda-tanda yang diberikan adalah untuk menjadikan kita umat Islam supaya dapat bertaubat dan bersedia dalam perjalanan menghadap Allah SWT. Walaubagaimanapun semua tanda-tanda ini akan berlaku kepada orang-orang Islam sahaja manakala orang-orang kafir iaitu orang yang menyekutukan Allah nyawa mereka ini akan terus di rentap tanpa sebarang peringatan sesuai dengan kekufuran mereka kepada Allah SWT.

Adapun tanda-tanda ini terbahagi kepada beberapa keadaan :

Tanda 100 hari sebelum hari mati.

Ini adalah tanda pertama dari Allah SWT kepada hambanya dan
hanya akan disedari oleh mereka-mereka yang dikehendakinya.

Walaubagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma samada mereka sedar atau tidak sahaja. Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar.

Seluruhtubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil. Contohnya seperti daging lembu yang baru disembelih dimana jika diperhatikan dengan teliti kita akan mendapati daging tersebut seakan-akan bergetar. Tanda ini rasanya lazat dan bagi mereka sedar dan berdetik di hati bahawa mungkin ini adalah tanda mati maka getaran ini akan berhenti dan hilang setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini. Bagi mereka yang tidak diberi kesedaran atau mereka yang hanyut dengan kenikmatan tanpa memikirkan soal kematian , tanda ini akan lenyap begitu sahaja tanpa sebarang munafaat. Bagi yang sedar dengan kehadiran tanda ini maka ini adalah peluang terbaik untuk memunafaatkan masa yang ada untuk mempersiapkan diri dengan amalan dan urusan yang akan dibawa atau ditinggalkan sesudah mati.

Tanda 40 hari sebelum hari mati

Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat
kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita
akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arash Allah SWT. Maka
malaikatmaut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa.

Akan terjadi malaikatmaut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan
Bingung seketika. Adapun malaikatmaut ini wujudnya cuma seorang tetapi
Kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang
Akan dicabutnya.

Tanda 7 hari

Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji
Dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-tiba ianya berselera untuk makan.

Tanda 3 hari

Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi
kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti.

Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika
Kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.

Tanda 1 hari

Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan
di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan
kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.

Tanda akhir

Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan
sejuk dibahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya
akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap
kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikat maut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.

PENUTUP

Sesungguhnya marilah kita bertaqwa dan berdoa kepada Allah SWT
Semoga kita adalah di antara orang-orang yang yang dipilih oleh Allah yang akan diberi kesedaran untuk peka terhadap tanda-tanda mati ini semoga kita dapat membuat persiapan terakhir dalam usaha memohon keampunan samada dari Allah SWT mahupun dari manusia sendiri dari segala dosa dan urusan hutang piutang kita. Walau bagaimanapun sesuai dengan sifat Allah SWT yang maha berkuasa lagi pemurah lagi maha mengasihani maka diriwatkan bahawa tarikh mati seseorang manusia itu masih boleh diubah dengan amalan doa iaitu samada doa dari kita sendiri ataupun doa dari orang lain. Namun ianya adalah ketentuan Allah SWT semata-mata.

Oleh itu marilah kita bersama-sama berusaha dan berdoa semuga
Kita diberi hidayah dan petunjuk oleh Allah SWT serta kelapangan masa dan kesihatan tubuh badan dan juga fikiran dalam usaha kita untuk mencari
Keredhaan Allah SWT samada di dunia mahupun akhirat.

Apa yang baik dan benar itu datangnya dari Allah SWT dan apa
yang salah dan silap itu adalah dari kelemahan manusia itu sendiri.

WALLAHUA`LAM

Moga-moga setiap kita dan keluarga diampuni Allah dan diberkati
Hidup dan mati hingga dapat mempersiap sediakan bekalan untuk hari
kemudian kita.

Giveaway For Ramadhan



Thanks sebab tag aku untuk join ni.. sapa nak join klik banner kat atas

Hadiah dia memang benda yang ada dalam hit list aku

Bila di suruh pilih

Aku pilih hadiah yang ni

AC 006

Kalau ada rezeki aku, memang dapat menang la hadiah ni..
(^_^)Y

Tag
 Mira
Cik Rama-rama
SS

19 August 2011

Avril Lavigne - Wish You Were Here (Lyrics on Screen) NEW FULL SONG





I can be tough, I can be strong
But with you, it's not like that at all
There's a girl that gives a shit
Behind this wall, you just walk through it

And I remember all those crazy things you said
You left them running though my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

All those crazy things we did
Didn't think about it, just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

Damn, damn, damn
What I'd do to have you here, here, here
I wish you were here
Damn, damn, damn
What I'd do to have you near, near, near
I wish you were here

I love the way you are
It's who I am, don't have to try hard
We always say, say it like it is
And the truth is that I really miss

All those crazy things you said
You left them running though my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

All those crazy things we did
Didn't think about it, just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

Damn, damn, damn
What I'd do to have you here, here, here
I wish you were here
Damn, damn, damn
What I'd do to have you near, near, near
I wish you were here

No, I don't wanna let go, I just wanna let you know
That I never wanna let go, let go, oh, oh
No, I don't wanna let go, I just wanna let you know
That I never wanna let go, let go, let go, let go
Let go, let go, let go, let go, let go, let go
Let go, let go, let go

Damn, damn, damn
What I'd do to have you here, here, here
I wish you were here
Damn, damn, damn
What I'd do to have you near, near, near
I wish you were here

Damn, damn, damn
What I'd do to have you here, here, here
I wish you were here
Damn, damn, damn
What I'd do to have you near, near, near
I wish you were here

18 August 2011

Quote and Word 7

There comes a time when you walk away from all the drama and people who create it, 
and 
surround yourself with people who make you happy.

If you wanna play, then i'll play
just choose the game!!!

Boleh tak??

Assalamualaikum

Lately, aku selalu rasa ada yang tak kena. So, aku buat la sedikit research (research la sgt). Aku dapat la juga jumpa beberapa benda yang tak kena tu. Ternyata naluri aku tak salah. Oleh sebab itu, aku decide nak buat satu surat ni. Surat ni kira penting juga la, sbb surat ni yang tentukan apa yang akan jadi selepas ni. Actually surat ni aku nak tujukan pada someone yang memang da involve banyak dalam hidup aku walaupun kitaorang baru kenal. Saje je pun aku nak buat surat ni, nak guna old school la katakan. Tapi surat ni aku taip je pun n akan email. Takde nya aku nak tulis and pergi pos.. =.='

teet, aku merepek d situ, Tapi serious, surat ni memang aku buat and akan email. Pada orang yang akan terima surat ni aku harap dia reply la. Aku tak nak benda ni jadi berpanjangan.. huhu

P/s : ni bukan love letter, just surat nak pasal personal sikit

merepekThat's just something they heard. ask me if you want to know.

Sometimes you just have to believe. To be certain without reason, to have faith in the God.


Need to be alone for a moment

17 August 2011

Quote and Word 6

I hate the fact that you ignore me for so long, 
then you start talking to me like nothing happened

I'm the type of girl that puts on her better smile, her better outfit, 
and
 better attitude and shows him what he left behind.

Do all the good you can, in all the places you can, at all the times you can,
 to all the people you can, as long as you ever can.

It’s not about who hurt you and broke you down,
 it’s about who was always there to make you smile again


16 August 2011

Westlife - Miss You

Aku jumpa lagu ni masa tengah selongkar laptop ayah aku
Rasa best bila dengar lirik dia
Penuh makna





"Miss You"

I can't sleep,
I just can't breathe,
when your shadow is all over me, baby.
Don't wanna be a fool in your eyes,
'Cause what we had was built on lies.

And when our love seems to fade away,
Listen to me - hear what I say...

I don't wanna feel the way that I do,
I just wanna be right here with you,
I don't wanna see, see us apart,
I just wanna say it straight from my heart:
I miss you...

What would it take for you to see?
To make you understand,
that I'll always believe (always believe)
You and I can make it through,
And I still know I can't get over you.

'Cause when our love seems to fade away,
Listen to me - hear what I say...

I don't wanna feel the way that I do,
I just wanna be right here with you,
I don't wanna see, see us apart (see us apart)
I just wanna say it straight from my heart:
oh, baby I miss you, I do...

'Cause when our love always fades away,
Listen to me - hear what I say...

I don't wanna feel the way that I do,
I just wanna be right here with you,
I don't wanna see, see us apart, (oh no, see us apart)
I just wanna say it straight from my heart:
I miss you, I miss you, I do...

I don't wanna feel the way that I do (the way that I do)
I just wanna be (just wanna be) right here with you (right here with you)
I don't wanna see (don't wanna see) see us apart (see us apart, oh, baby)
I just wanna say it straight from my heart:
oh baby I miss you, I do... 



p/s : aku mybe takde masa nak terjah blog orang sekarang.. huhu, tgh buzy buat setting blog lama aku.. tapi aku still guna gak blog ni..

15 August 2011

???

ASSALAMUALAIKUM

Ok, tak de apa pun entry ni, aku just nak share something. Aku tak tahu bila masa jari aku ringan menari kat keyboard ni masa aku tgk muvie tadi. Sedar2 je aku dah taip benda ni...


I’m waiting, waiting, waiting and waiting
Everyday
Thinking about you

Still need you by my side..

I tried to ignore it,
But still, it remain…

Aku ke juga yang taip benda ni..
=.="
merepek : It’s not about who hurt you and broke you down, it’s about who was always there to make you smile again.

14 August 2011

SEGMEN : APA AKU BUAT BILA BOSAN ?


Kalau aku bosan, ni antara yang aku akan buat

1. Tengok muvie kat laptop aku
2. Baca novel
3. Blogwalking
4. Jalan-jalan
5. Dengar lagu n buat konsert sendiri kat bilik
6. Layan Twitter
7. Edit gambar sendiri
8. Tukar theme laptop
9. Pergi main bowling
10. Lepak dengan kawan2

Benda yang tak de faedah je aku buat kalau aku tgh bosan.. hehe

Nak join klik banner kat atas..

Next Semester

ASSALAMUALAIKUM



First, aku rasa sedih bila tengok takwim study aku. Tak sangka, aku dah nak masuk tahun akhir . Start dari sem depan, aku kena start buat thesis and FYP aku. Rasa sedih gila nie, baru je aku rasa best study kat uni, tapi sedar2 dah nak habis da. Macam tak sampai hati je nak tinggalkan zaman study aku. Tengok takwim tu, pendek je. pendaftaran,kuliah, cuti, kuliah then exam. Serious, memang sedih ni. Maybe tahun ni tahun last aku bergelar pelajar, InsyaAllah tahun depan kalau ada rezeki aku da graduate then keja. Mention pasal keja aku jadi excited pla. Bila da keja nanti mesti dapat gaji, boleh la aku shopping selalu. Tapi kalau ikut plan aku, aku nak keja dulu 2 @ 3 tahun je, pastu aku nak sambung stdy balik ambil Master. Tu setakat plan aku je la, tak tahu rezeki and takdir aku macam mana. Juz sekarang ni aku memang rasa sedih bila fikir tak lama lagi aku kena tinggalkan hidup aku kat uni… Huhu..

Second pasal tajuk thesis aku, CLAY CHARACTERIZATION AND TILES FORMULATION.. puff!!, Baca tajuk je aku da gerun. Tapi bila da baca 2 @3 journal pasal tajuk ni, aku rasa senang sikit la. Actually, tajuk ni memang agak susah, aku pun tak tahu kenapa aku boleh pilih tajuk ni. Ibarat kata kawan aku “PALING MANANG”  (kalau tak faham tu apa benda, cari orang sabah). Masa hujung sem lepas, kitaorang kena pilih tajuk thesis ni and nak buat FYP, pilih supervisor sekali. Supervisor aku Dr. SEA, suka je aku bagi pendek nama dia. Senior kitaorang kata lecturer ni best, aku harap gitu la, harap dia boleh guide aku masa buat thesis and FYP. Tambah sikit yang akan memudahkan aku nak buat thesis ni nanti, aku ada 2 orang kawan lagi, tapi 2 2 lelaki. Belasah je la kan, yang penting ada juga kawan tempat aku bertanya and berbincang. (yang sorg tu aku pena  crush kat dia masa sem 1 dulu).. HEHE.. (pengakuan berani tu)

Third, memandangkan aku ni salah seorang AJK kat hostel mestilah aku ada tanggungjawab and amanah yang aku pegangkan. Ni pun aku kena pandai balance kan juga dengan study aku. Kiranya aku tak boleh lepas salah satu ni sewenang-wenangnya. Tapi aku ada prob sikit la pasal ni, memang complicated sikit la, ni aku kena buat muhasabah diri dulu. Aku tak nak da ada kontroversi pasal aku kat hostel tu. Tak pasal2 aku ‘HOT’ seketika.. huhu.. Biarlah masa aku lepaskan jawatan ni nanti dengan nama yang baik. BTW, Some dari cerita kontroversi tu TAK BETUL la. Ada ke aku kena tuduh p ***g***, sadis kot masa tahu pasal benda ni. Siap ada pla cerita orang ni nak kenakan aku balik. Kureng lorh.. Thankx la pada kawan aku yang bagi tahu aku pasal semua benda ni. Kalau tak memang macam apa ntah ler kat aku ni kan. Tapi tu semua dah lepas, kira dah jadi sejarah da pun. Colouful juga hidup aku dengan pengalaman2 gini. Pengalaman mematangkan pemikiran.

Sebagai penutup, tahun ni memang tahun yang  aku banyak pengalaman dan cerita. Dairy aku pun macam lagi tebal dari tahun2 yang sebelum ni., padahal belum pun sampai hujung tahun 2011 ni. Tapi bagi aku tahun 2011 ni aku akan ingat sampai bila-bila.

THANKX untuk semua pengalaman yang aku dah dapat n SORRY untuk semua salah dan silap yang aku dah pernah buat antara sedar atau tidak..

PEACE K~~~
(^_^)Y

p/s : kehidupan yang tak teruji bukan kehidupan yang bermakna buat kita,                                           (socrates, dialogues- apology) (someone)

p/s : Hidup ni indah kalau di pandang dari sudut yang positif.

merepek: I don’t hate you because of what you have done, I just hate myself because I can’t protect my heart from that pain

13 August 2011

Lisa Surihani

ASSALAMUALAIKUM

Entry ni ditujukan khas untuk ko..


Memandangkan kau tiba2 kata kat aku Lisa Surihani cumellll.. Aku tolong kau cari benda ni

Pandai2 la ko check sendiri yea... (^_^)Y





yang lain pandai2 la ko cari sendiri yea.. ^^


credit:
google image
wikipedia
other


p/s : Lisa Surihani memang comel n pandai.. Best kalau dapat jadi mcm dia.. ada kerjaya yang seimbang.. ^^


merepek : Maybe I do wanna be "just friends" Maybe I'm finally over you. Maybe I don't care if you love her. Or maybe I'm just a really good liar

12 August 2011

Over you-Daughtry



Now that it's all said and done,
I can't believe you were the one
To build me up and tear me down,
Like an old abandoned house.
What you said when you left
Just left me cold and out of breath.
I fell too far, was in way too deep.
Guess I let you get the best of me.

Well, I never saw it coming.
I should've started running
A long, long time ago.
And I never thought I'd doubt you,
I'm better off without you
More than you, more than you know.
I'm slowly getting closure.
I guess it's really over.
I'm finally getting better.
And now I'm picking up the pieces.
I'm spending all of these years
Putting my heart back together.
'Cause the day I thought I'd never get through,
I got over you.

You took a hammer to these walls,
Dragged the memories down the hall,
Packed your bags and walked away.
There was nothing I could say.
And when you slammed the front door shut,
A lot of others opened up,
So did my eyes so I could see
That you never were the best for me.

Well, I never saw it coming.
I should've started running
A long, long time ago.
And I never thought I'd doubt you,
I'm better off without you
More than you, more than you know.
I'm slowly getting closure.
I guess it's really over.
I'm finally getting better.
And now I'm picking up the pieces.
I'm spending all of these years
Putting my heart back together.
'Cause the day I thought I'd never get through,
I got over you.

Well, I never saw it coming.
I should've started running
A long, long time ago.
And I never thought I'd doubt you,
I'm better off without you
More than you, more than you know.

Well, I never saw it coming.
I should've started running
A long, long time ago.
And I never thought I'd doubt you,
I'm better off without you
More than you, more than you know.
I'm slowly getting closure.
I guess it's really over.
I'm finally getting better.
And now I'm picking up the pieces.
I'm spending all of these years
Putting my heart back together.
Well I'm putting my heart back together,
'Cause I got over you.
Well I got over you.
I got over you.
'Cause the day I thought I'd never get through,
i got over you.

Pelengkap hidupku- Eren Ft Romi





Aku bagai laut tak bertepi dan tak berkarang
Aku bagai bintang yang tak ditemani malam
Melihat dirimu ada senyum canda dan tawa
Yang membuat aku tak ingin pergi darimu


Teringat janji lamamu kepadaku
Teringat aku teringat
Teringat saat kau masih ada di sini
Temaniku sepanjang hari


Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu


Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini harungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia
Teringat janji lamamu kepadaku
Teringat aku teringat
Teringat saat kau masih ada di sini
Temaniku sepanjang hari

Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu


Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini harungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia

Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu


Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini harungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia

7 August 2011

Rindu Mereka

ASSALAMUALAIKUM

Sebelum aku mula menaip ni, aku pergi buka youtube dan search lagu Elly Mazlin. Tajuk lagu janji kekasih. Pergh, jiwang gila. Tapi aku layan juga, rasa best pla dengar lagu ni. ^^

Hari ni aku menangis untuk kedua kalinya, tiba2 je aku rasa rindu dengan diri aku yang lama, aku rindu dengan kawan2 aku yg sama course n kawan2 yang sllu lepak dengan aku. I MISS THEM.. Sedih sebab tahun ni tak dapat buka puasa sama dengan diorg semua mcm tahun2 lepas, tapi kitaorg dah plan buka sem nanti nak puasa n buka sama2..

Ingat balik aktiviti yang kami pernah buat, rasanya orang lain tak buat kot, tapi x tahu la. Sebelum aku dah start busy, kitaorg selalu pergi tgok wayang kalau ada masa free. Pantang ada gap, antara lepas kuliah n nak tunggu lab petang tu kami pergi tgok wayang kat 1B. Part yang lucu, kitaorg boleh siap tapau McD n KFC skli dalam cinema tu.. huhu.. AKU RINDU NAK BUAT GITU LAGI.. Bila ingat benda tu, aku jadi rindu diri aku yang dulu. Dulu dan skrg aku rasa beza sgt. Kalau dulu, aku x kisah pasal teet.. aku juz tahu enjoy dgn kawan2 aku. Tahap sosial aku dulu kira ok lagi, sekarang macam lebih sikit la, tapi ngn org tertentu jew... Serious aku rindu dengan diorang, diorang la yang selalu support aku bila aku ada prob, macam kakak-kakak aku.. Diorg ni bleh nangis skli dengan aku kalau aku sedih, bleh pinjamkan aku bahu. Walaupun kadang- kadang apa yang aku buat sllu salah n kecewakan diorg. SORRY

Untuk masa sekarang, aku kena belajar lepaskan apa yang jelas bukan milik aku. Berhenti bila tiba masanya. And masa itu adalah SEKARANG. Lepas aku tahu setiap kebenaran di sebalik semua ni. YA, aku dah tahu semuanya. Pasal apa yang "DIA" fikir pasal aku. Cukuplah dengan apa yang ada, kalau benda ni boleh jadi bertambah baik aku boleh terusakan tapi apa yang aku tgk macam sebaliknya. Aku jelas pasal situasi aku sekarang, BTW, untuk ko, sorry weyh aku ganggu korang,, haha.. peace K

p/s: Sorry untuk semua salah yang aku dah buat
p/s : Tak sabar nak balik, nak jumpa kawan2 aku n cepat2 habiskan pengajian!!!
p/s: Kau tentukan la mana yang terbaik untuk diri kau sendiri

merepek : There’s no need to rush. If something is meant to be, it will happen. In the right time, with the right person, for the best reason.

5 August 2011

Quote and Word 5

The person who gives you unexplained happiness will always be the reason for your unexplained sadness.

Life is short. Break the rules. Forgive quickly. Kiss slowly. Laugh uncontrollably and never regret anything that made you smile

Never give up on something you really want. It’s difficult to wait, but more difficult to regret

True love isn't about always being together. Its about loving each other even more each day no matter how much time you spend apart.

Source: TWITTER

4 August 2011

Quote and Word 4

Never regret the people that have walked into your life. They are the ones that helped you become the person you are today.

Smile like you’ve never cried, fight like you’ve never lost, love like you’ve never been hurt, and live like you’ll die tomorrow.

If you ever lose my trust, you probably will never get it back. And even if you did, things will never be the same.

Once you have feelings for someone those feelings will always be there. You may not like them anymore, but you'll still care.

CERITA AKU..

ASSALAMUALAIKUM

TeeT

Ok fine, Aku dah start rasa bosan dengan benda ni. Bila2 masa je aku akan rasa meluat dan menyampah. And kalau aku da rasa ke 2 2 ni, memang confirm la kan ada yang kena anti ni. Ye, aku memang dahsyat sikit kalau bab ni. Aku boleh cool lagi kalau ko buat hal dengan aku, tapi bila ko tipu aku ready je la kan makan tipu aku. Aku boleh jadi orang yang paling hipokrit yang kau pernah kenal, kan aku pernah kata yang aku layak menang Grammy's Award kalau aku masuk bertanding dan aku boleh menang pelakon wanita terbaik. Kau akan nampak aku macam ok je, tapi sebenarnaya tidak, serious aku sakit hati dengan kau. Bila lah kau boleh jadi jujur dengan orang2 di sekeliling kau, aku tahu itu hak peribadi kau, tapi aku kesian tengok kat diorang tu, macam org dungu je dengan kau. Paling kurang pun jelaskan situasi sebenar, jangan biar benda tu tergantung begitu je. Memang betul lah apa yang kawan aku kata pasal ko. Okay weyh, jujurnya aku pun sangkut sekali gak, tapi aku rasa aku bleh control lagi benda ni sebab kawan2 aku yang selalu support aku. Aku layan tetap layan gak, tapi selagi aku tak nampak benda ni dah selesai memang susah sikit la. Ramai kot yang mengaharap kat ko.. =.='

p/s : Kau yang baca ni jangan tanya aku, aku takkan jawab. Pandai2 la faham yea.. ^^

LawaTan


Seperti yang aku pernah bagi tahu sebelum ni, aku baru balik dari tempat yang jauh. Sebenarnya tak lah jauh mana pun, aku pergi china jew. Kat area shenzhen ngn guangzhou. Pergi pun atas urusan lawatan, tapikan aku kurang rasa macam lawatan, aku rasa macam pergi bercuti je. haha.. tapi Alhamdulillah, satu dari impian aku dah tercapai. Pergi overseas!!!.. belasah je la, da rezeki depan mata tak kan nak tolak. Kitaorg pergi 4 hari je, tapi pengalaman kat sana sangat best. 

Kat china, kitaorg pergi lawat shenzhen n Jinan uni, tapi tak lawat sgt la, lawat signboard je sbb masa kitaorg pergi tu tgh cuti musim panas, so student tak de. Tempat lain yang ktorg pergi window of the world, makam sahabat nabi, Masjid Guang Ta, kilang sutera, kilang jade n ada lagi kot tempat lain yg kitaorg pergi.. tapi tempat aku paling happy pergi kat kilang jade, sebab kitaorg langkah kanan masa pergi sana. Dapat loket jade free n dapat beli cincin berlian.. SANGAT SUKA... and Yang aku paling suka pla masa naik cruise kat Pearl river.. Pemandangan dia memang cantik pada malam tu.. ^^

Masuk kat bab shopping pla, aku tak beli banyak barang pun.. Shopping sikit je.. hehe.. Tapi part yang aku paling suka bila kitaorg pergi buat menicure..

Next, gambar kat china

























Sampai 3 cincin aku beli kat China, huhu



OK, cukup sampai sini. Kalau aku ada nak tambah lagi, nanti aku update. Aku kurang rajin untuk letak banyak2 pic.. ^^

p.s : Semua yang ada pada aku hari ni datangnya dari DIA

merepek : In every girl’s life, there’s a guy she’ll never ever forget. In every guy’s life, there’s a girl he can never ever get.

merepekHating is for the weak, loving is for the strong. It takes more to love someone who did you wrong than it does to hate them.

2 August 2011

MalaM InI

ASSALAMUALAIKUM

tak suka jangan baca

Ok fine, tiba2 rasa tension ni.. Hell ya, bulan puasa gini ble pla aku buat benda2 bodoh ni kan.. Tu la, orang dah larang nak buat juga, sekarang tanggung la sendiri yea. huhu
Serious weyh, aku tak tahu kenapa aku tak reti dan tak faham bahasa ni. Tau tak elok, tapi buat juga, bukannya ada faedah sangat pun benda tu. Biar je la kalau diorang masih nak go on, yang kau sibuk2 ni juga pe pasal. Haish, aku pla yang rasa tension dengan diri aku sendiri sekarang.. PADAN MUKA. Dah la.. ARGH!!!!

P/s : You made me feel like I was your everything but then you left me easily like I was nothing

1 August 2011

PUASA

ASSALAMUALAIKUM

Alhamdulillah masih berkesempatan untuk merasai bulan ramadhan pada tahun ni.. Tahun ni dapat puasa first kat rumah dengan family, setelah hampir 3 tahun tidak berkesempatan puasa bersama keluarga. 

SELAMAT BERPUASA

BTW nak tukar cerita, petang tadi aku mesej ngn best friend aku pasal something ni, then dia bagi aku penyelesaian dengan cabaran 30 DAYS WITHOUT.... Rasa2 aku boleh buat ke.. 
Hadiah yang dia tawarkan untuk aku simple je, dia akan teman aku untuk seminggu nanti
Hehe
Tunggu dan lihat je la macam mana nanti

Pasal yang aku punya 30 days entry yang sepatutnya dah habis tu, nanti aku sambung balik..
Aku masih agak tidak boleh berfikir pasal tu sekarang
SORRY..

PEACE K~~
(^_^)

p/s: kenapa tiba2 macam lain je dgn dia ni..confius =='

merepek No need to rush anything, good things come to those who wait... that includes great relationships.