29 September 2011

Sekali Lagi

Sekali Lagi,
 Imej baru.. untuk personaliti baru..
 persepsi dan pandangan baru..

STORIA DI VITA

27 September 2011

Seimbangkan

ASSALAMUALAIKUM

Fine, mood aku da terganggu pepagi ni. Macam biasa la(biasa la sgt~~), pergi jaga barisan student naik bas. Memandangkan pagi ni hujan , ada juga student yang muka tembok pergi potong barisan. (PERGH!!!!, MANTAP LA KO)..dipendekkan cerita, ada seorang student lelaki ni, aku tau la aku ni kecik je. tapi jangan la bantah kalau aku suruh ko pergi baris. Ni bagi alasan yang ko da baris, kalau ko dah baris napa masuk barisan dari tepi.. macam S*** la kan, siap tolak aku balik ni..FINE, kali ni aku lepaskan kau, lain kali jangan harap la.

Kembali kepada tajuk, SEIMBANGKAN.. Khas untuk pelajar yang ada komitmen lain macam aku.. Yup, as student n as wakil pelajar... Sem  ni aku dah start final year aku, Surely, aku kena buat thesis and lab untuk FYP.. serious, aku tak tergerak pun nak buat lagi... tapi yang x sepatutnya terjadi pun ada gak.. thesis n FYP aku tak gerak, tapi kerja aku as JAKMAS( wakil pelajar tu) pun tak gerak lagi.. Aku sendiri tak tahu apa yang aku nak sebenarnya... Senang la org cakap, pandai2 la balance kan.. Susah kot nak buat.. Tapi aku tak menyesal n tak rasa nak tarik diri pun dari buat 2 2 benda ni.. kan aku ada moto baru, KALAU ORANG LAIN BOLEH BUAT, KENAPA AKU TIDAK??.. BTW, tambah moto lagi.. ni untuk personal life aku.. IF YOU WANNA PLAY, THEN I'LL PLAY..(perlu  ke??~~~)... nak balancekan study n tugas, memang tak senang, tapi tak salahkan kalau berusaha dulu.

.Before you talk, listen. Before you react, think. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. 
Before you quit, try..


. First step, plan masa, buat perancangan. listkan apa yang patut di buat, bahagi masa dengan baik. elakkan pembaziran masa dan bertangguh and yang paling penting KURANGKAN ENJOY.. (sangat~~).. Point yang paling penting, biar emosi kawal perasaan, bukan sebaliknya.JANGAN LAYAN SANGAT PERASAAN MENGARUT TU LAGI~~~


So, as permulaan untuk aku. Pergi cari study planner yang cik YDP aku bagi. PLAN STUDY n KERJA.. Kurangkan pembaziran masa..(tapi pengecualian untuk malam ni, aku ada aktiviti luar dgn kawan2 aku.. hehe).. And untuk minggu ni sampai hari ahad, aku nak minta cuti dari JAKMAS, Aku nak betulkan kepala aku dulu balik.. Nak buat re-branding..(la sangat~~)..


BTW, semalam ada perbincangan dgn Ajk lain, EPS kitaorang pesan, jaga sahsiah n jagan cakap belakang, Jangan buka aib orang.. n ada la lagi.. aku setuju dengan benda tu.. lebih2 langi part yang JANGAN BUKA AIB ORANG..ada orang ni dia banyak punya gila( ni general statement), GILA KUASA, GILA HARTA, GILA PANGKAT, GILA yang REAL PUNYA GILA and GILA PERASAN pun ada.. banyak la jenis gila lagi.. nak di cerita, Kalau ada yang terlibat dengan jenis2 gila ni, tak payah la  orang lain sibuk nak hebohkan.. Bak kata EPS ktorg, jangan buka aib orang, kalaupun orang tu ada cerita yang tak baik, tak payah la nak cerita kat orang lain kan.. biar pun orang yg tmpt kita cerita tu tak kenal orang yang ada aib tu.. Sebab dia, memandangkan tak kenal la, persepsi dia akan sangat berbeza,.. Cerita yang tak besar mana pun boleh jadi hot( macam kucing lahirkan anak anjing).... kalau nak cerita juga, cukuplah cerita kat dairy je( tu pun kalau ada dairy la).. and kalau nak cerita juga, jangan mention sapa orang tu..


K la, aku dah lambat.. nak siap gi kelas.. huhu.. Last pesanan, pandai2 balancekan study n tugas n hal peribadi juga,( untuk diri aku  juga) TANGGUNGJAWAB dan AMANAH


p/s: semua ni untuk diri aku sendiri juga untuk yang lain2..


merepek :"Look for a situation in which your work will give you as much happiness as your spare time." - Edward L. Bernays



25 September 2011

Terluah

Akhirnya aku luahkan juga benda tu, dah  lama pendam macam apa je.. baik aku luah je.. Kira dah lerai sikit la.. tapi still.. wanna cry..T.T

First, pasal kawan.. aku masih tak psti siapa  yang aku  oleh anggap sebgai kawan sebenarnya.. aku tahu ada di antara mereka yang hanya baik di hadapan. Bergurau senda dan bergelak ketawa bersama, tetapi di belakang memakan daging saudara sendiri. Hanya mengambil kesempatan. Ada diantaranya yang memang jujur dan ikhlas, tetapi berkawan untuk kepentingan diri sendiri memang tersangat la aku tak suka. Actually, aku tak kisah pun tolong orang,. tapi jangan la sampai tahap mengambil kesempatan.. ko buat sekali dua aku boleh diam jew... tapi kalau dah banyak kali aku pun boleh bising gak. And, pasal yang makan daging saudara sendiri ni.. nak kawan tu kawan je la.. berkawan la dengan ikhlas.. kalau tak suka tak payah kawan, jangan pura-pura baik.. Aku tak kisah pun kalau ko nak blah, ko x effect hidup aku pun..


Kembali kepada cerita luah tadi.. Ada satu benda ni yang aku dah lama pendam, aku langgar privacy someone.. tapi benda tu buat aku rasa curious.. so, aku tanya la direct kat orangnya.. seperti biasa, jawapan yang susah untuk aku loading kn.. maybe sebab aku dah buat mind set kot pasal tu.. And, aku dah bagi tahu apa yang aku nak bagi tahu.. Aku tak tahu apa yang akan jadi untuk yang seterusnya.. mungkin semuanya akn berjalan seperti tiada apa yang pernah berlaku.. juz move on la kata orang kan.. BTW, pasal yang part akhir yang aku cakap kat orang tu.. I REALLY MEAN IT.. aku dah penat dan bosan yea untuk menerima cerita2 yang kurang menyenangkan lagi.. Memang lah aku bukan manusia dan perempuan yang sempurna, tapi orang itu juga tidak la sepatutnya juga untk sesuka hati untuk meremehkan matuah aku.. AKU SANGAT TIDAK SUKA!!!

Ok, cukup pasal itu.. sekarang mood aku dah berubah sikit sbb baru habis stalk FB orang dan baca post n tgk Pic.. huhu.. CUTE ny budak ni.. suka pla aku tgk muka dia.. hehe.. CUTE SANGAT!!!..

LAST,
kepada yang berkenaan, aku memang senang berkawan dan percaya dengan orang.. tapi bila ada yang mengambil kesempatan dan tikam aku dari belakang.. anggap je yang kita tak pernah kenal.. Kalau ko tak salah tak perlu rasa takut la.. Aku memang tak de feeling nak gaduh pun.. Aku just maybe tak kan layan ko dah seperti dulu.

Kepada orang yang privacy nya aku ceroboh tanpa sengaja tu..m sorry la.. gara2 tu persepsi aku untuk ko dah berubah sikit.. aku tak sangka ko ada bahagian lain yang terpendam.. memang ko cakap benda tu juz main2 je.. tapi itu dari aku je nak terima macam mana.. cara ko dan aku tafsir benda tu agak berbeza.. SORRY SANGAT AKU GANGGU PRIVACY KO n HARAP KO BOLEH TUNAIKAN APA YANG AKU MINTA TU..

p/s : harap biarla ni entry yang terakhir pasal benda2 ni..
p/s : aku tak tahu kenapa, tapi pandangan aku untuk lelaki agak sedikit berubah sekarang.. ada kah kerana apa yang telah dilakukan oleh kebanyakkan mereka?  =.="

merepek : If it's meant to be, it'll eventually happen. But if it's not meant to be, no matter what you do, it just won't happen.

BTW, INI ADALAH BLOG AKU.. SO, TERPULANG PADA AKU UNTUK TULIS APA PUN.. APA YANG AKU TULIS ADALAH DARI DIRI AKU SENDIRI DAN DARI APA YANG BERLAKU DI SEKELILING AKU. SESIAPA YANG RASA AKU AGAK KASAR UNTUK MELUAHKAN APA YANG AKU RASA.. PANDAI2 LA YEA..

PEACE

23 September 2011

Tidak Bertajuk

Bila Rindu Datang Menyapa
Hanya Kamu di Ingatan
Semua Telah Berlalu
Pergi Bersama Masa Yang Berdetik

Bila Rindu Datang Menyapa...
Kamu Hanyalah Mimpi
Yang Akan Hilang Setelah Terjaga
Terlupa Ketika Siang Menjelma

Bila Rindu Datang Menyapa
Minda dan Hati Jadi Tidak Serasi

BILA RINDU DATANG MENYAPA
I wish I Had Missed The First Time That We Kissed
Cause You Broke All Your Promises

p/s : aku tak tahu kenapa aku taip benda ni..
AKU JATUH CINTA PADA SUARA...

21 September 2011

Quote and Word 8

Stop caring what people think. Stop taking caution in your actions, listen to what you want, 
do what you want, this is your life.
 Live it.

Cherish your yesterdays and dream your tomorrows,
 but most importantly, 
don’t forget to live your today’s.

Don’t let your ears witness what your eyes didn’t see.
 Don’t let your mouth speak what your heart doesn’t feel.

Sometimes, 
the words said by the mouth are not the thoughts said by the heart.

19 September 2011

SUDAH LA

Rasa cuak tu masih ada.. tapi dah kurang.. lepas dapat ceramah free dari kawan aku, rasanya dah cukuplahkan dengan semua ni.. Tak kan nak berkawan pun tak boleh.. bukan nya pernah gaduh pun sebelum ni.. suka fikir negatif kan pasal orang lain.. korang yakin sangat ke yang korang tu betul.. sorry lah kalau aku kasar sangat.. tapi serious aku sendiri pun tak nak jadi macam ni.. aku masih mencuba untuk balik kepada keadaan asal dan keadaan yang sepatutnya.. memang lah pada awalnya agak jauh melencong dan tersasar.. tapi sekarang aku la yang kena tentukan apa yang aku nak.. aku yang tetapkan dan aku akan buat dan aku akan capai. Tak mustahil untuk itu.. kalau aku pernah buat sebelum ni , kenapa sekarang tak boleh.. daripada asyik nak jaga hati orang lain, aku kena juga jaga hati aku sendiri.. Bukan juga la bermaksud untuk langsung tidak memperdulikan.. TAPI inilah yang aku dah tetapkan.. lagi pun inikan hidup aku.. rasanya tak perlu la untuk orang lain masuk campur.. kalau setakat nak tegur apa yang aku buat.. kira ok la lagi la.. tapi bila sampai aku dah menyampah..hmm, aku sendiri pun tak tahu apa yang aku akan buat.. Untuk sesiapa yang berkaitan.. Thankx tau, tak pasal2 ko asyik ulang benda yang sama kat aku.. macam rakaman dah.. huhu.. Jap lagi sebelum tido, aku try loading apa yang ko dah bagi tahu aku.. aku pun dah penat dengan benda tu.. perkataan BIAR LAH akan jadi pilihan utama aku.. ini bukan lepas tangan untuk kerja.. tapi pasal hal2 yang tak penting dan hal2 yang tak effect hidup aku pun kalau tak ada.. MUKTAMAD!!!

Demi Lovato - Skyscraper Official Music Video HD

                   


Skies are crying
I am watching
Catching teardrops in my hands
Only silence as it's ending, like we never had a chance
Do you have to, make me feel like there is nothing left of me?



You can take everything I have
You can break everything I am
Like i'm made of glass
Like i'm made of paper
Go on and try to tear me down
I will be rising from the ground
Like a skyscraper!
Like a skyscraper!



As the smoke clears
I awaken, and untangle you from me
Would it make you, feel better to watch me while I bleed?
All my windows, still are broken
But I'm standing on my feet



You can take everything I have
You can break everything I am



Like I'm made of glass
Like I'm made of paper
Go on and try to tear me down
I will be rising from the ground
Like a skyscraper!
Like a skyscraper!



Go run, run, run
I'm gonna stay right here
Watch you disappear, yeah
Go run, run, run
Yeah it's a long way down
But I am closer to the clouds up here



You can take everything I have
You can break everything I am
Like I'm made of glass
Like I'm made of paper, Oh
Go on and try to tear me down
I will be rising from the ground

Like a skyscraper!
Like a skyscraper!

Like a skyscraper!
Like a skyscraper!

18 September 2011

Kata-Kata

ASSALAMUALAIKUM


Tengok tajuk macam tak lengkap, tapi entry ni just nak share pendapat aku. Kata-kata ni memang lah di keluarkan kalau kita bercakap kan, kalau kita bercakap mesti ada kata-kata yang terluah. Yang aku nak komen sikit ni pasal ayat.. KATA-KATA TU IBARAT PEDANG, kalau salah cakap boleh menghiris perasaan orang lain. So, kalau kita nak cakap something kita kalau boleh fikir la dulu baik-buruknya pasal apa yang kita nak cakap tu. Jangan sampai ada orang lain yang terluka atau terasa hati. Kalau nak tegur kesalahan orang bagi aku, bincang secara private adalah yang terbaik. Bukan dengan cara memalukan dia di depan orang lain. PERCAYA la, sekali korg buat gitu kat org lain, orang tu memang tak kan dapat lupakan pasal tu. Lagipun melalui kata-kata pelbagai tanggapan dan konklusi dapat di simpulkan. Penjelasan dan jawapan yang dicari-cari akan dapat dileraikan melalui kata-kata. MASALAH TIDAK AKAN DAPAT DISELESAIKAN DENGAN BERDIAM DIRI...(jap, kenapa aku rsa ni macam bukan aku je yang taip..=.=")

Next, ni pasal.. THANKX @ TERIMA KASIH.. ni antara perkataan yang ada kuasa tau.. Kalau kita minta bantuan kat sesiapa, cuba ucapkan perkataan ni.. Pasti orang tu akan merasakan yang kerja yang dilakukan olehnya di hargai. Terima kasih @ Thankx ni perlu selalu diucapkan sekiranya bekerja dalam kumpulan untuk mengelakkan  perasaan2 yang tidak sepatutnya. Erm, explaination untuk perkataan ni korg try fikir sendiri dan amalkan. Korang akan tahu apa effect dia..

Perkataan yang seterusnya adalah, TAHNIAH @ CONGRATZ.. Bestkan kalau ada orang ucapkan tahniah kat kita, nak ucap tahniah ni tak semestnya nak tunggu orang tu dapat hadiah tempat pertama, bila2 perlu pun boleh. Cth nya bila org tu dapat selesaikan tugas dia dengan segala usaha yang termampu dan lain2 la.. tak rajin nak expalain (takut ayat jadi merepek)..

LAST WORD yang aku pilih sebagai perkataan yang ada kuasa adalah MAAF@ SORRY.. Perkataan ni dapat mengubah banyak perkara tau. MUSUH PUN BOLEH MENJADI KAWAN,.. Kita ni manusia biasa, tak kan sedar bila kita ada buat salah dan silap. melainkan ada orang yang sudi tegur, tapi dari apa yang aku tgk sekarang.. Berbanding MENEGUR ramai lagi yang MENGKRITIK...(menyimpang jap). .. Memandang kita ni kadang tak sedar yang kita ada buat salah, Rajin2 la minta maaf kat orang. takutnya ada orang yang terasa dan menyimpan dendam kat kita.. Susah la kan kalau ada orang tak nak maafkan kita. Tambah lagi, untuk setiap hati yang rasa terluka atau tersa hati. MAAF dapat mebantu mengurangkan rasa tu.. PESANAN AKU : MAAFKAN SEMUA ORANG SEBELUM TIDUR, MUHASABAH DIRI.. INSYAALAH ESOK AKAN BERMULA DENGAN LEBIH BAIK DARI SEMALAM.. TANPA DENDAM DAN RASA YANG TIDAK SEPATUTNYA.. (^_^)Y..


LAST.. kata-kata yang menbina dapat membantu seseorang tu bangkit dari jatuh yang dalam. Mengembalikan dirinya dan semangatnya ke tempat asal. Memulihkan hatinya yang terluka.. Kata-kata motivasi untuk menjadi salah satu faktor pendorong untuk maju ke hadapan..

Sekali lagi, kenapa aku rasa ni macam bukan aku yang taip?? =.="


p/s : aku nak minta maaf kat sesiapa yang pernah terasa hati kat aku.. SORRY untuk semua salah dan silap yang pernah aku buat

p/s : THANKX yaw, bagi kata-kata semangat masa aku tengah down.. 

merepek : Remember God would never take something away from you without the intention of replacing it with something much better

Pain makes people change, but it also makes them stronger

17 September 2011

Pasal????

ASSALAMUALAIKUM

Nak di mulakan cerita, pernah tak korang rasa cuak??. Tu antara rasa yang aku tak nak rasa dah.. Aku ada rasa cuak baru2 ni sampai jadi tension tau. Ni semua gara2 pengarah program aku kata pengetua nak jumpa pengarah2 bahagian. PERGH!!.. mantap la kan, siap mention lagi nak tau progress pasal bahagian protokol, publisiti dan makanan ( bhgian yang aku handle)..Memang aku x ble tahan la rasa tu, sampai aku ada nangis sikit, THANKX to NINA sebab tolong tenang kan aku balik. Tu la akibatnya kalau buat keja dalam keadaan yang kurang fokus. Part yang buat hampeh nya bila masa meeting nak start pengarah bagi tau yang pengetua tak jadi datang,, siot kan.. Tapi kira ok gak la, kalau tak mesti dia tak dapat tgok progress yang sangat memberangsangkan. BTW, kepada orang yang kena marah oleh Dr tu.. ko terima je la..

Tukar cerita pla, petang semalam aku kuar dgn member2 aku pegi tgk wayang. Memandangkan diorang beriya sangat nak tgk crita HANTU BONCENG, aku follow je la.. Kira ok la cerita tu, banyak buat aku gelak macam nak mampus je.. Start dari awal lagi, aku dah  sakit pipi.. Tapi kan aku rsa tajuk cerita tu tak padan dengan jalan cerita dia.. kalau nak tahu kenapa, try la gi tgk cerita tu sendiri.


Tukar cerita lagi, kebelakangan ni aku dah okay dengan someone yang ada something tak clear dgn aku.. masalah tu dah settle ( bukan masalah besar mana pun). Kiranya, kitaorang dah boleh sembang2 macam member lain la.. THANK k, sebab jelaskan apa yang sepatutnya.. tu la orang kata.. DON'T JUDGE BOOK BY ITS COVER!!!.. kenal dulu hati budi, baru nilai.. tak semestinya yang kita nampak tu semuanya betul.. and tak juga semuanya salah.. TAPI kadang2 apa yang kita nampak tu boleh menceritakan perkara yangs sebenar tau. Macam la apa yang tengah jadi sekarang ni ( banyak kot isu aku ni).. Orang kata ( sekali lagi ), gambar boleh menyimpan seribu makna. So, kalau perbuatan atau tinggah laku pla boleh menunjukkan sapa diri kita yang sebenar. Aku dah tunggu untuk beberapa hari ni untuk clear thing dengan seorg ni pla.. tapi aku rasa benda ni macam susah nak settle pla, sebabnya susah sikit nak explain.. juz aku nak bagi tahu kat KO, ko cakap lain, tapi tingkah laku ko memberi maksud lain.. kita sama2 tahu apa yang sebenarnya.. Untuk AWAK pla, sudah2 la tu yea.. sekarang ni orang juz tgk2 je, kemudian nanti siapa yang tahu..


K, la... cukuplah aku update ni.. nak tido da.. siang ni sampai lusa konfem buzy dan penat, aku harap xde la lagi terjadi scene2 yang tak sepatutnya... Aku pun ada had juga tau


Last sekali, thanks kepada kawan aku yang support aku ( sbb aku cpat tension kebelakangan ni) dan kawan2 yang tolong tenangkan aku dan buat aku rasa yang aku boleh buat dan teruskan.. THANKS juga kepada semua ahli dan AJK PROGRAM SEERAT SALAM atas kerjasama anda. esok adalah program kita yang pertama, jom buat yang terbaik.



PEACE K~~
(^_^)Y

merepek : Sometimes you have to change direction in order to find your path.

15 September 2011

AKU TAK PUAS HATI

Entry yang menyatakan aku TAK PUAS HATI!!!.....

TAK PUAS HATI pada segelintir manusia ni, nasib baik la akal waras masih berkuasa penuh dalam diri. Kalau tak mesti ada da benda tak baik yang aku buat. Ni gara2 beberapa perkara yang menyakitkan hati yang dah lama gak la aku pendam. Memang tension la bila dah pendam lama, sampai tgh syok2 jalan ngn member pun aku boleh hilang mood. Kesudahannya, aku jalan sendiri kat 1B. Layan feeling sendiri gak la masa jaln sendiri tu, tapi tak lama, lepas jalan jap tu ada pla kawan aku yang sudi temankan aku. THANKX la pada dia sbb sudi dgar crita2 aku yang dah berbelit dan complicated. Part yang aku suka bila kitaorang pegi tuti fruity, and pergi lepak kat tepi pantai sambil sembang.. Buat sesi meluah perasaan sambil main kat buaian. Tapi tu la, ada la juga sikit perasaan tu lagi kan.. ye la kat tempat tu juga la kan.........( pening x baca?)

At ODEC, main buaian sambil bercerita




Rasanya, aku ni dah keluar tajuk kot.. belasah je la, aku tengah rasa nak menaip ni. Actually aku nak cerita pasal perkara2 yang dah berlaku untuk beberapa hari ni, tapi aku tak tahu nak mula dari mana..
Juz sekarang ni, aku busy sikit dengan program untuk pelajar baru and kuliah. Program tu start sabtu ni, persediaan dah kira ok la.. Ahad lepas aku ada join kawan aku pergi beli barang untuk program tu, kitaorang pergi la satu street ni, yang lain ada yang beli ikan hiasan, aku and kawan aku beli bunga kaktus. Bunga kaktus aku dah berbunga.. HAPPY!!!.. Dapat tengok sunset ptg tu,  dah habis shopping beli barang tu, kitaorang pergi pantai pla, duduk kat tepi pantai sambil makan jagung sambil ditemani hujan renyai2.. Memang aku addict dgn pantai kot..





Memang dah keluar tajuk ni..
Part yang ada buat aku sakit hati bila lelaki tak jujur, ni ditujukan khas kepada kawan aku yang mengkhianati kawan aku yang sorg ni lagi.. Agak la, sampai hati kan biar kitaorang tahu benda tu dari orang lain, apa salahnya bagi tahu sendiri. kesian aku tgk kawan  aku ni, dia tak la sedih sbb apa yang baru terjadi pada ko, tapi dia rasa sedih sebab tergamak ko buat gitu kan. BTW, dia masih kuat lagi. Aku tolong support kawan aku ni dari belakang je, aku tak pandai nak pujuk orang... =.=''

Tambah cerita lagi, aku PENAT!!!.. sangat 2, sampai tahap yang kalau boleh aku tak nak jumpa sesiapa pun.. kadang2 aku rasa senyuman aku PALSU!!!.. Aku cuba fokus, membezakan kerja dan peribadi.. buat masa ni kira ok lagi sbb aku msaih ada kawan yang tolong back up, lagipun AKU RASA TAK BERBALOI UNTUK MENGALAH.. Still Move On.. BYE-BYE MY PROBLEM!!!

p/s : kepada ...... aku tak tahu nak kata apa da..

merepek : Once you walk out of my life, the locks behind you

SORRY kalau apa yang aku taip sangat memeningkan..

11 September 2011

Membebel, merepek dan merapu

ASSALAMUALAIKUM


Lama juga aku rasa tak update blog ni, tak la sampai berbulan-bulan pun kn.. tapi tetap rasa lama.. Start dari 2 Sept lepas aku dah kena balik hostel hari ni kira dah seminggu juga la aku kat sini. macam2 juga la yang dah jadi, part paling penting nya adalah sambutan pelajar baru.. Memang menguji kesabaran la. layan karenah dan ragam parentz n student ni semua. Tapi itu memang dah tanggungjawab aku n kawan2 aku sebagai wakil pelajar kat hostel ni.

Rasa nak luah something, tapi tak tahu nak susun ayat macam mana. aku dah confuse. Actually aku dah mengantuk gila ni, esok sambung busy lagi. tapi aku tetap nak membebel juga kat sini. tadi ktorg ada buat meeting and sesi sharing, agak panas juga la sebenarnya. tapi diorg ni pandai cover juga, buat la sikit lawak2 n ketawa ramai2. tapi bagi aku, sharing tadi macam hipokrit. sorry la kalau ada antara yang join meeting tu baca benda ni and terasa. YUP, meeting tadi memang aku rasa hipokrit, PERBUATAN TAK SAMA DENGAN APA YANG KORANG KATAKAN. Walaupun kawan aku kata, setiap manusia tu ada hipokritnya, aku tetap tak dapat terima sepenuhnya. As kesudahannya, aku tak cakap pa pe pn dan tak komen pun. aku dduk diam je. Aku hilang kata2, aku rasa ragu2. Yang ada dalam hati aku macam ada kebencian dan rasa tidak puas hati. memang lah kawan aku suruh luahkan, tapi kalau aku luahkan pun bukannya ada kesan pun.

Merepek benda lain pla, hari ni aku dah dapat 1 lagi reason yang kukuh untuk teruskan apa yang aku dah plan sebelum ni. Thanks pada awak, sebab nak clearkan benda2 yang sllu mengelirukan ni. Akhirnya, aku tahu juga apa kebenaran yang sebenarnya. Well, tetap la.. KEBENARAN ITU PAHIT PADA AWALNYA, TAPI PASTI AKAN MANIS JUGA AKHIRNYA.. tapi aku masih rasa sedih n terkilan la juga kan, tapi sikit je la. Aku dah boleh cover gak la.. memang merepek la kan

Seterusnya adalah merapu, ditujukan khas kepada orang2 yang berkaitan. Sorry ek kalau ko rasa aku kacau privacy ko smpi ko on security lock.. YUP, aku mmg dah explore habis dah pun, semua tu aku dah tahu. and sekarang aku dah tak tahu sapa diri ko yang sebenar. tapi tu tak la bagi kesan kat aku pun, just aku tak sangka la dan tak jangka yang aku akan tahu pasal2 benda2 tu juga. aku tak nak dah keruhkan lagi keadaan, so aku akan biarkan je la benda tu. AKU TAK NAK MASUK CAMPUR, rasa nya lebih baik kalau aku memang tak pernah tahu pun pasal itu. tapi aku harap apa yang ko kata masa kat meeting tu ko akan buat la, jangan cakap je.. Kalau ada rasa tak puas hati dengan aku, bagi tau ke terus, jangan cakap belakang, cukup femes dah aku ni skrg, jgn nak naik kan lagi saham aku. And FYI aku buat keja la, sedap mulut je kata aku tak buat keja, mentang2 la ko tu sllu buat benda gini, aku pun ko nak kondem kan ke. Ko sendiri tu, cakap je lebih.

Erm, sudah2 la tu kan.tak payah layan la, benda2 gini lagi da.. buat berat otak je fikir. aku tunggu je bila ko pla mak clearkan benda tu dengan aku, ssb ko kata bukan malam ni, so cepat sikit la yea.. sebelum aku betul2 benci ko, aku memang dah anggap ko macam adik aku la kan..

K la, aku dah membebel, merepek dan merapu... sorry la sape yang baca benda ni and rasa tak puas hati.. ni aku rasa nak luahkan je, sebab x dapat di luahkan dengan kata-kata, so aku luah la dengan ayat.. NAK TIDO!!!

PEACE K~~

p/s : aku pun kadang2 hipokrit juga, tapi kalau dah hipokrit melampau sampai tahap menipu tu agak la 

7 September 2011

Hinder - Without You



I just wanna be alone tonight
I just wanna take a little breather
'Cause lately all we do is fight
And every time it cuts me deeper

'Cause something's changed
You've been acting so strange
And it's taking its toll on me
It's safe to say that I'm ready to let you leave

Without you, I live it up a little more every day
Without you, I'm seeing myself so differently
I didn't wanna believe it then but it all worked out in the end
When I watched you walk away, well, I never thought I'd say
I'm fine without you

Called you up 'cause it's been long enough
And you said that you were so much better
We have done a lot of growing up
We were never meant to be together

'Cause something changed
You were acting so strange
And it's taken its toll on me
It's safe to say that I'm ready to let you leave

Without you, I live it up a little more every day
Without you, I'm seeing myself so differently
I didn't wanna believe it then but it all worked out in the end
When I watched you walk away, well, I never thought I'd say
I'm fine without you

'Cause something changed
You were acting so strange
And it's taken its toll on me
It's safe to say that I'm ready to let you leave
Whoa! Yeah!

Without you, I live it up a little more every day
Without you, I'm seeing myself so differently
I didn't wanna believe it then but it all worked out in the end
When I watched you walk away, well, I never thought I'd say
I'm fine without you

Without you!
Without you!
Without you!

I just wanna be alone tonight
I just wanna take a little breather

I'm Back

Setelah menghilang untuk seketika..
I'M BACK...
(^_^)