29 December 2011

My Life

ASSALAMUALAIKUM

ni aku jumpa ntah kat mne2 ntah.. merepek jap..

Sepatutnya aku kena siapkan 1 keja ni hari ni juga, tapi aku rasa sangat seram sekarang bila fikir psal bilik tu. Tak tahu kenapa, bukannya ada kisah hantu atau apa kat bilik tu pun. Tapi mungkin kenangan masih menghantui. (cheeewahh).. Lepas dari balik cuti, aku rasa macam back to normal.. #buatmukaserious.. Aku dah tak rasa pa pe dah pun masa fikr pasal kisah2 yang pernah membazir masa aku. Tapi 1 je la, aku memang tak boleh lupa apa #sebab dan alasan tu.. Well (ayat gedik), susah nak jangka manusia lain. Luaran nampak baik, dalam siapa yang tahu, tu serahkan kepada Yang Maha Kuasa.. Kalau nak fikirkan semua tu sampai bila pun tak habis..


BTW, hidup ni mesti ada ujian dan dugaan.. X best la klu asyik happy kn (hipokrit jap).. Tapi tahun 2011 ni la aku rsa ujian yg WOW!!!... susah nak cakap lah, tapi boleh je pun selesaikan hal tu.. Better fokus pada hal yg lebih penting.. (apa yang aku dah merepek ni).. yang selebihnya aku sambung kat dairy.. Sebagai penutup tahun 2011 ni, nanti la aku fikir2 dan muhasabah diri balik apa yang aku dah buat dan TAK PATUT BUAT!!..

PEACE K~~
(^_^)

p/s : kadang-kala apa yang kita fikir tu tak semestinya apa yg kita fikir, betul dan sama dari apa yg sepatutnnya, sama juga seperti apa yg kita rasa. Apa yg kita rasa tak semestinya sama dengan apa yg sepatutnya kita rasa (blurrrrr..)

FIKIR? RASA?

merepek : True love isn't Romeo and Juliet who died together. It's Grandma and Grandpa who grew old together...

Share.. (^_^)


Dalam kita melangkah…
 Terkadang diuji dengan ujian yang terasa berat, 
Hingga kita terduduk dan menangis, Peritnya terasa tetapi ketahuilah,
 Dan
 renungilah dalam diri kerana… Mungkin air mata tika itu hadir kerana…
 Dia mahu menjahit sejadah IMAN yang kian terkoyak
 Lantaran ada langkah-langkah yang tersasar, Semoga tabah dan tetapkan iman… 
Biarlah kita keseorangan, Tanpa berteman, Biarlah malam, Tanpa sinar rembulan, Biarlah tidur, 
Tanpa dihiasi mimpi indah, Tapi, Jangan biarkan hatimu sunyi,
 Tanpa sepotong ayat, 
Ayat suci AL-QURAN

Share from : kak Ekin.. (^_^)


Hidup ni tidak se 'complicated' seperti yang digambarkan
hanya manusia yang memikirkan sebegitu.
Live your Life to The Fullest

"There is nothing either good or bad, but thinking makes it so"
~William Shakespeare~

21 December 2011

Tak Tahu Nak Kata Apa

ASSALAMUALAIKUM
 Mood : Baru lepas balik meeting dgn pengetua

Aku tak tahu kenapa aku rasa sangat cuak bila tahu pasal tiba-tiba ada meeting tadi. Maybe sebab meeting dgn pengetua kot. Yea la, aku tahu, aku pun kadang2 lupa yang aku pegang jawatan untuk JAKMAS. sibuk memanjang je. Tapi atleast aku still join kalau diorang buat program. Dr. xdela mengamuk atau marah2 pun. Tapi still aku tetap rasa cuak... Tak de point penting pun, tapi thankx la Dr. panggil meeting tadi. Pendapat aku, ahli JAKMAS sekarang memang dah tak macam dulu, maksud aku plan banyak kena tunda, plan ni tak termasuk program. Program sem depan baru ble jalan. sama gak ngn program aku, program aku sekarang tgh OTW buat surat and proposal, Tapi aku tak decide lagi nak mohon budget kat ne. nanti la fikir pasal benda tu. BTW, tadi pengetua bagi aku kerja baru. JAGA KEBERSIHAN SETIAP BLOK.. ha, ambik ko, x de keja sangat kan aku.. Aku tak tahu nak mula dari mana benda tu. Banyak benda yang berlegar dalam kepala aku dan terbuku dalam hati aku skrg, Tak masuk lagi pasal study, personal,member and masalah hati pun ada lagi. Aku tak tahu bila dapat selesaikan semua ni... dah la, aku macam dah mula nak merepek dah ni..

TATA..
PEACE K~~
(^_^)

20 December 2011

HILANG


ASSALAMUALAIKUM

First, lagu ni bukan sebab aku nak berjiwang or so what..
Juz, tetiba rasa RINDU gila kat umi aku.
Ni salah satu lagu fav umi aku,
bila aku rindu kat umi, aku suka dgr lagu ni, pastu nangis sendiri
T.T

Nak lagi bila final exam dah dekat
memang takut la kn
tak nak la pointer mcm sem lpas
dah janji ngn umi pointer kena naik
tu la sebabnya kau tolak bila umi offer balik rumah masa stdy week
boleh je pn kalau nak balik, minggu ni pun aku dah start xde kls
tapi seyes, aku tetap TAK BOLeH balik, 
bukan TAK NAK BALIK!!!

Hmm.. x tau dah nak membebel pe..

Tukar crita pla..
FYP, VIVA, MID-TERM, ASSIGNMNT
SEMUA DAH SELESAI
(^_^)
Alhamdulillah masa VIVA, xde la lecturer garang
tapi ada juga la kena komen sikit.
tapi tu aku based on pe yg aku stdy... 
x kisah la kn
yang penting DAH SELESAI

K la, pasal cite yang lain nanti aku update..
PEACE k~~
(^_^)

merepek: boys, never let your girl go,you will never get her back like before

19 December 2011

Blogskin

Wah... Penat kot, buat benda ni.. Kira ok la.. Thankx to Owner punya blogskin... ^^

18 December 2011

I

Living life to the fullest, no regrets.
 Never let anyone tell you that you can't do something,
 prove them wrong

7 December 2011

HaPPy

ASSALAMUALAIKUM

Mood nak blogging ada pla hari ni selepas privatekan blog. Hari ini dengan rasminya aku PONTENG KELAS.. nak rehat, sebab dah beberapa hari lepas tak dapat rehat,, dan Dah beberapa hari tak tidur malam, kesudahannya, aku sangat penat. Tapi Alhamdulliah, Thesis dah hantar, kurang dah 1 keja aku. Tapi lepas ni aku still ada 2 mid-term, presentation and viva.. semua ni adalah jadual berterusan aku. start dari esok. NICE!!!.. tapi ni insyaAllah boleh handle.. 

(source : google)

BTW, AKU DAH TENGOK CITE OMBAK RINDU!!.. (perlu ke).. hehe.. actually, aku sangat suka cite ni.. novel dia pun aku tak reti bosan bila baca... Suka crita lakonan Maya karin,, Aaron aziz, dan lisa. SO so so so ROMANTIK.. seyes, tapi aku takde la nangis2 masa tengok cite tu. Member aku sarah start dari awal lagu lagi dia dah nangis..--'.. tapi masa tgk lagi ptg smlm ngn member yang lain pla, aku dah tak fokus, sbb aku mengantuk gila.. haha..(boleh?).. penat kot tak tido n tak makan gara2 nak siapkan thesis.. Tapi still, aku Happy lepas hantar ptg smlm, masa jalan tu aku ternangis(boleh) then, lina n jill bawa aku pegi pantai.. RINDU nak  mandi laut.. tapi smlm x mandi, lepak je n main air.. kat pantai ada pelangi.. lawa!!!.. Sangat best..hehe.. 

(source : ombak rindu)

To my problem.. Sayonara.. (^_^)... Aku tinggalkan ko..
To that :  I think i need glasses... everywhere I look, people are two-faced
To my frendz : thankx genk..
To my Thesis : I've try my best!!!
To sarah : bila nak kuar lagi? jgn emo tau tgk cite ombak rindu..
To program : Program itu cabaran but .. Yep.. I'll do it..
To YOU... : By the time you finished reading this i'll be behind you. But i'll be gone before you can check (^_^)
TO MY SELF : There's nothing either good or bad, but thinking make its so.. 


merepek : Never get too attached to anyone because attachments leads to expectations and expectations leads to disappointments.


1 December 2011

December

ASSALAMUALAIKUM

Detik terakhir untuk bulan akhir tahun 2011. Dah masuk DECEMBER dah sekarang. Macam mana dengan perjalanan tahun 2011 ni. Banyak tak pengalaman baru? Kenangan manis? Kenangis pahit? Kenangan tak de rasa?? Mestilah adakan. Semua pengalaman dan kenangan tu simpan jadi ingatan, boleh jadi bahan untuk diimbas bila dah tua2 nanti.. InsyaAllah kalau dipanjangkan usia.. (kenapa ayat aku macam pelik jew?)

Ok la, actually aku juz nak hilangkan mengantuk  je ni. Tak de idea pe pun nak update. Nak membebel sikit kot.. Well, biasa la kalau dah final year student, mesti ada thesis yang kena buat. Fine thesis aku tak siap lagi, tapi kena hantar 6/12. Memang ready je la kan aku nak siapkan 20 page ++ literature review tu. Dah la aku buat dalam BM, sape suruh gedik sgt kn nak buat dalam BM, punya lah aku sengsara nak translate journal2 tu. Tapi tu kira kelebihan untk sapa yang buat thesis dalam BM la, elak plagiat.. #konon.. Start minggu depan sah, jelas dan nyata aku SANGAT BUSY. harap aku tak lupa lah mana2 kerja aku yang penting... Tapi pe pun, mesti kena stay cool, kalau gelabah 1  habuk pun keja x jalan... Next week, penuh presentation, test, mid-term, thesis and yang paling penting presntation project 1... #cuak..

Tadi baru habis meeting dgn JAKMAS, kitaorang kena handle program besar kerjasama dengan tabuung haji... Fine, aku tak tahu macam mana nak buat, seriously aku takde masa.. Tapi, bila nad suruh pilih jawatan aku pilih pengarah persembahan. First tu, aku dah aim S/U tapi urgh!! kerja aku sangat banyak, lagipun apa salah ny cuba bahagian lain..

Erm , rasanya cukup dah kot aku merepek ni.. Masa puncak aku mengantuk pun dah lepas. Memang confirm la aku tak tido sampai pagi ni.. nak siapkan kerja aku yang aku tak tahu macam mana nak buat ni..#mampus..

BTW, pasal tahun 2011.. Tinggal sebulan je lagi dalam tahun ni. Gunakan lah hari2 yang ada dgn sebaiknya... Kalau rasa ada yang perlu diperbaiki mulakan lah dari sekarang, tak payah nak tunggu tahun 2012..

PEACE K~~

merepek: Wanita yang sanggup melukakan perasaan wanita yang lain tidak layak di gelar wanita
(faham x??)