10 April 2013

"Masa Merawat"



Hye.. 

"Masa Merawat"

Definisi : Masa yang diperlukan oleh seseorang untuk dirinya sendiri, ketika dia sedang menghadapi permasalahan

When you are facing a problem that you think you can't solve, please TAKE YOUR TIME... RETREAT and calm your mind also your heart. Go somewhere else and do something that NOT related to your PROBLEM. If you not capable to go somewhere else, just SHUT OFF YOUR WORLD.. Meaning by shut off your world doesn't mean SUICIDE.. It just that off your phone. deactivate your facebook and avoid to meet with people that will make your problem WORST..

Duration for this " Masa Merawat" depends on each individu. You may need only 1 day for your masa merawat but you may also need FEW YEARS!!!..

And For now.. I need my "Masa Merawat". I hope you can understand.. I know what you have done to me and I just need this..

Owh, BTW.. When you take your "Masa Merawat".. Don't forget to PRAY.. So, that ALLAH will give you guidance and show you what the best for you..


PEACE YAWW~~~
(^_^)

p/s: Everything in life is temporary. So if things are going good, enjoy it because it won't last forever. And if things are going bad, don't worry. It won't last forever either

Last : Click Picture Above.. (^_^)

3 April 2013

Why

Assalamualaikum..

Bersyukur la dengan apa yang kamu ada.. Jangan la nak memilih sangat, tau tak bertapa ramainya manusia lain yang mahu belajar dan berpelajaran seperti kita.. dan tahu tak bertapa aku mahu sambung belajar sehingga ke tahap yang tertinggi.. tapi aku tak mampu.. Aku kena mula cari kerja, sbb aku tak mahu parents aku tanggung aku lagi.. cukup lah selama berbelas tahun parents aku dah tanggung aku.. InsyaAllah kalau ada rezeki aku sambung juga nanti..

Pasal plan lain pla.. Pasal KAWEN, manusia mana yang tak mahu kawen.. Ofkos la mahu kn.. tapi cuba buat persiapan apa yang patut dahulu... Jangan gelojoh sangat pasal kawen tu.. Its a life time share with your partner/spouse. Jangan dah kawen nanti, ada masalah remeh and simple pun boleh jadi sampai bercerai-berai kn.. Kukuhkan dulu ilmu di dada tu.. stabilkan dulu keadaan diri tu, berbakti dulu pada parents dan family tu..

Next, sila jangan memilih kerja.. sekarang ni sangat susah nak cari kerja.. lain la kalau bapak ko ada company sendiri kn.. tu lain la cerita nya..

Okay.. tu jea la.. Ta Ta