28 December 2013

Gaya Penulisan

Assalamualaikum

Maksud Gaya Penulisan?
Well aku memang suka membaca, as long aku rasa benda tu menarik dan ada info aku memang akan luangkan masa untuk membaca. Gaya penulisan berbeza mengikut individu dan isi kandungan. Ada yang melodramatik ada yang serius dan ada juga yang santai.

Bagi aku, aku tak kisah pun mana2 gaya penulisan individu tu nak guna, tapi mesti la bersesuaian. Cuba bayangkan anda cuba untuk menyampaikan sesuatu yang penting tetapi anda menggunakan gaya penulisan santai, ada yang berpendapat barangkali anda sedang bergurau. 

Kalau nak baca variasi gaya penulisan boleh baca mana2 blog, memang boleh mengubah mood seseorang. Maybe sebab tu la kalau stress jangan baca isu yang serious, cuba baca isu yang santai dan rilek. 

Okay cukup sampai sini aku merepek, nanti sambung lagi..


p/s : It doesn't matter how attractive you are when your personality is shitty.

20 December 2013

Start My Countdown Part #1

Assalamualaikum....

Lama tak membebel kat sini.. weee....
Its December babe...

Many things had happen for this year...

GEMS part 1 at Kinarut and part 2 at Sandakan...

So much fun also experiences...

8 bulan training macam2 hal jadi, kalau cerita semua sekali kat sini boleh tak tido sampai tahun baru. 

Here is the summary...

PART 1:

2 bulan belajar 8 module.. Sumpah penat.. Haha.. Tiap hari rabu malam mesti tak tido sebab kena siapkan SLA, malu weyh kalau dapat markah low dan kalau tak hantar semua orang kat site tu boleh tahu..

Part paling best adalah dapat stay kat HOTEL untuk 2 BULAN for FREE...

Lokasi: Borneo Paradise Beach Hotel, Kinarut

Part paling tak best adalah bila rumate kena histeria 6 kali sepanjang 2 bulan tu, sila bayangkan betapa bercampur aduk nya perasaan aku bila rumate aku tu kena histeria 2 malam berturut.. Sungguh seram okay~~~

Overall Part 1 boleh dikategorikan sebagai biasa2 sahaja, kecuali part dapat belajar pasal pengurusan tu la yang best dan part menang Model Terbaik Company (sila menyampah)..

PART 2: 

Part 2 GEMS kat UMS kampus Sandakan, tempoh selama 6 bulan.. Lama kot... Tapi boleh tahan la pengalaman kat sana, kerja as admin asst memang sangat penat. Staf lain balik jam 5 ptg, kami buat OT balik jam 7 @ 8 malam.. Pernah juga balik jam 9 malam gara2 kena prepare untuk event.. Sumpah memang penat buat keja walaupun keja cuma yang remeh-temeh.

Part yang aku suka adalah ENJOY..Yes, aku memang kaki enjoy.. Well, namanya juga staff mestilah ada gaji kn.. mestilah pegi karoks bila malam minggu menjelma dan pegi makan2... Cuma yang tak best nya teman kitaorang enjoy tu PTI (Pegawai Tanpa Isteri).. Ramai la staf lain yang tak puas hati,tapi kami abaikan jea.. Memang tak boleh blah langsung. Tapi yang aku rindu mestila part jalan malam dan makan ice cream.. weeee... 1.25L ice cream bahagi 2, tgk sapa yang boleh habiskan dulu... Sorry la kepada makwe orang tu selalu jeles.. Tapi you should know that he love u so much.. No other.....

Okay, da maghrib dan akan bersambung...

p/s : People don't care about your start. They see you from the way you make the ending.