31 December 2015

365 of 2015



Last day for 2015
First of all, sorry i still haven't yet complete the blog renovation. My schedule a bit pack compare with the usual.
Second, this song. I don't dedicate this song to anybody. Please don't misunderstand. I got this song from a novel I read at Wattpad and I love indian song, much.
Third, I'm getting nervous about dance performance for our company annual dinner in the end of Jan, but this is what i have choose. I wanna try this, want to have fun with dancing and out from my comfort zone.
Bukit tengkorak and Bohey Dulang as my new year starter tomorrow.

I'm very sorry to all people that i have hurt intended or unintended. Good luck in your own life, don't resent me.

I don't do love~anymore~

May 2016 bring us better in everything...

28 December 2015

27 December 2015

Do I/I Do

Damn..
I can't sleep again and i can't eat anything.. Not sure what did happen lately, but seems like i'm having insomnia or depression.. But why?

I'm not sure if u read this, but i'm closing my fb temporary, just i don't want u to think i chatting with other/s. Eventhough i love wondering at fb, scrolling and fooling around. But u getting curious with my activity at fb..

What next, i guess someone is not going to wait anymore.. right?? Haha

New year is next week.. countdown...

I'll change the background.. not in the mood to do the editing

I need to sleep or else tomorrow i'll ne having a very2 bad mood and mood swing.

Next... Erm... later

Night

4 December 2015

Hupdate

Fuhhh...

Nasyid punya pasal aku nangis dalam office...
Last few night my mum whatsapp tanya kenapa tak call... Haha..
Seperti yang dijangka, daddy yang angkat call dan memulakan mukadimah....
Di pendekkan cerita My daddy tanya pasal pegi check tiket untuk pegi KK, well tiket balik mmg da beli tapi tiket pergi belum lagi, so dengan lemah lembut Daddy cakap kalau boleh jangan la jalan dulu sebab banyak hal kecoh2 skrg..

Sedih~~~
Tapi kalau ayah yang kata, so memang terpaksa la cancel dan tiket tu burn la..... Waaaa..... Better dari buat ayah rasa susah hati dan risau kan. Sekarang marilah la kita buka Lazada dan shopping untuk merawat hati yang kecewa (Drama sangat~~~)

05.12.2015
Genap 2 tahun.... Al-Fatihah untuk arwah makcik,
Sejak dari arwah makcik pergi, aku belajar untk lebih menghargai orang tua aku,
banyak yang terjadi sejak aku grad dari study.. Seriously, parent tiada ganti..
Biar sakitkan hati sendiri dari sakitkan hati orang tua aku...
Ala.. rasa nak nangis pla,sentimental.... Tapi ada engineer so control la, cover macam biasa... haha...

Okay, cukup membebel... Let's move on... Lupakan semua... Allah tahu yang terbaik...
(^_^)V

3 December 2015

bh2



Let see if i still can use my Note to update my blog...
Gila la kalau kata aku x sakit hati klu break, tapi kadang2 rasa sakit hati dulu tu lebih dri rasa sakit hati skrg. I wanna take thing slow and i don't think u want this to be slow.. I don't know if i still can do this coz i know deep inside i'm fuck.. seriously,do u think i can easily get over this. Thinking what had happen between us.. Our memories together. Well, if u decide to move on and give up maybe that the best for u. Since my word had ni effect towards u.. i'm to lazy to describe my feeling towards u over and over again.. I don't want to expect more..  Just ask u to finish ur training but the opposite is what u do.. Instead of being my friend, u want more...damn, can't u understand this.. Simple, just finish ur training first and other will follow.. But u have made ur desicion.. So, up to u..

Aku tak mahu nanti di kata sengaja buat orang berharap.. Nope, semua orang pn selalu berharap, tu sebab aku serah pada Tuhan.. Jangan pusing2 dgn ayat aku lagi.

8 August 2015

Random

What i feel? What should i write? No idea~~~ I'm not good enough to describe my feeling.

~Live like minions. Laugh out loud all day without any reason and annoy all the mean people with your happines!~

I will love you, unconditionally
And there is no fear now
Let go and just be free
Cause I will love you
Unconditionally

And now I miss everything about you
I can't believe it, I still want you
After all the things we've been through
I miss everything about you

I have died every day
waiting for you
Darlin' don't be afraid
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more

Just a kiss on your lips in the moonlight
Just a touch of the fire burning so bright
No I don't want to mess this thing up
I don't want to push too far
Just a shot in the dark that you just might
Be the one I've been waiting for my whole life
So baby I'm alright, with just a kiss goodnight

Until tonight I only dreamed about you
I can't believe I ever breathed without you
Baby, you make me feel alive and brand new
Bring it one more time, one more time

9 June 2015

For This 7 Month, Remember This


"This is a modern fairy tale
No happy endings
No wind in our sails
But I can't imagine a life without
Breathless moments
Breaking me down down down"
~The Heart Wants What It Want~

Its killing me inside, i know the facts you will be gone for temporary but i still looking and searching for you. Still yearning for you. Demm, I miss u so much and I can do nothing without you. Feels like drowning in my own breath. I can't wake up, can do anything else except thinking bout you.
Please, keep me strong so we can go through this together. I know this is no easy way, but this is the price we need to pay for a better future. As much you want me to trust you and wait for you, i will do but i need you to do the same. I've told you bout my everything, show you my real self and my real life, no more secret to hide. You know me better than i know myself, you have  my weakness and you will be the one who can handle me better. Nothing we can do to change our past, people can keep talking bout that, judge us and give punishment. But we know better what we want, every people have their own dream and planning, just do our best so we won't regret anything.

I know the risk, but I take my chance
(^_^)

~Just because something isn't happening for you right now doesn't mean that it will never happen, wait for the right time and right place.... Also with the right person~
S.S.A

26 May 2015

" You are never too old to set another goal or to dream a new dream"

*Cintailah Aku Sepenuh Hati

I just want you to know that I've been fighting to let you go
Some days I make it through and then there's nights that never end
I wish that I could believe that there's a day you'll come back to me
But still I have to say I would do it all again
Just want you to know

Kenapa kalau ada conflict mesti lelaki akan cakap perempuan adalah makhluk yang paling susah untuk di faham, dan perempuan akan kata lelaki adalah makhluk yang tidak pandai menghargai perempuan. Like seriously?? Biar betul tanggapan 2 spesis berbeza ni....

Lelaki ka? Perempuan ka? Sama2 juga ada akal fikiran, ada hati dan perasaan. Kadang2 emosi makhluk ni sama2 x tentu. Di ikut juga kehendak masing2 sampai lupa pasal orang lain, lupa kehendak diri sendiri dan orang lain yang perlu d penuhi.Demand tu perlu, tapi kena la pada tempatnya juga kn.

Change Topic..

After awhile, i start to lose myself. I don't even know what i want for myself, for my life and for others. 

Terlalu manjakan diri melayan kemalasan, mau kata kerja susah dan stress memang aku menipu la. Kerja sini memang sangat best sebab situasi dan orang2 sekeliling boleh tahan juga la, kemudahan dan gaji kira Alhamdulillah juga. Tapi apa yang aku masi cari sebenarnya? Cukup2 la enjoy tu, dari masa stdy degree lagi tak habis2 program enjoy dan bercuti. Sekarang check IC dan tengok umur sendiri, bukan muda sangat lagi pun (kira muda lagi la sebab umur 2X kn).. haha.. Kalau tgk kawan2 yang lain hampir semua suda settle down tu, tak kan la tiap2 kali ko kena buat muka comel tak bersalah bila anak2 kawan dtg salam ko masa hari raya sambil kawan ko tu kata " Nak, pegi salam aunty" dan dalam hati ko jawab "Erk!, title aunty suda rupanya aku".. Okay, ini serious ya, aku pernah kena.. T.T

Bila kau letak diri kau di tempat orang lain mungkin kau tak boleh rasa dan tau apa yang dia tengah fikir sekarang. Lain orang memang lain cara untuk handle masalah kn. Kau cuma mampu jadi pendengar bila dia luah masalah dia dan minta pendapat. Sakit nya tu di sini bilang Cita citata (*tiba2). Doakan mereka dan diri kita sendiri kuat untuk menghadapi dugaan dan masalah. (^_^)

Last.. Sakit hati adalah sejenis penyakit yang tiada ubat, siapa yang terkena sila cari cara untuk melegakan sakit hati tu sendiri. Kesian bila tgk orang sakit hati, tapi x tau macam mana mau bagi comfort and pujuk orang tu. Especially orang tu adalah besfriend sendiri, memang kesian la. Aku faham macam mana rasa nya sakit hati tu, sebab aku sendiri pernah rasa. Yang aku tahu cara paling berkesan aku pernah cuba adalah redha dan terima tu sebagai takdir diri sendiri. Kita merancang tapi tak semua yang kita mahu kita akan dapat, mungkin ada yang lebih baik. Redha dan tawakal.

Aku mungkin bukan yang terbaik, tapi berusaha untuk yang terbaik untuk elak menyesal kemudian hari. Untuk masa depan tiada siapa yang tahu, rancang dan atur la baik2 apa yang kamu mahu dan aku tetap akan cuba yang terbaik. Aku juga bukan manusia yang mudah percaya orang, tapi aku bagi peluang untuk percaya pada kita dan tunggu sampai masa yang di tetapkan datang.

" You are never too old to set another goal or to dream a new dream"

"I Miss You Yesterday, I Miss You Today and I'll Miss You forever"

20 May 2015

In Sabah Language

*Just So You Know

Uina, kalau ku d rumah suda ni kali ku nangis guling2. Ndak suda ku tau mau rasa apa sekarang, campur2 suda ni sampai macam tiada suda yang aku boleh rasa. Mau pikir apa pun ndak juga suda ku tau. Kenapa juga ba ni orang2 semua bikin pening, bikin bingung. Pa juga diorang mau sebenarnya? Lain lagi yang terasa terus, macam mau ja ku delete tu wassap ama tu wechat. Betul2 serabut ni.. Ishk... Lain lagi yang 1 tu suka simpan rahsia, apa juga susah betul mau kasi tau mau pegi mna, ndak juga ku halang p mana kalau ko mau pegi ba. Kadang2 ku rasa ko ni kasi main perasaan orang ja. Aish.. membebel suda ku d sini.. betul2 la kan bikin stress, nasib teda juga keja ku skrg kalau ada konpom ndk siap la tu ni hari.


12 May 2015

Kita masih kawan k..



*New Tab

*Sakura band

*Melepaskan mu


"Hapuskan lah semua tentang kita

aku harus melepaskan mu

walaupun ku tak bisa

Dan aku pun terluka karena mu"...


Aku masi pegang janji tu

Kita masi kawan dan still akan keep in touch

Jangan pernah minta lebih...

29 April 2015

Marry Me....

Title: Marry Me..
Singer: Jason Derulo..

Just after 2 days finally i cried. Something i've done which i 100% sure he won't forgive me anymore. I know i'm being so mean towards him, but i've reached my limit. Same issue over and over again. Why can't u just get over me? makes me feel guilty for something i didn't do. Can't we just be friend like before?

Somewhere in this world.. "They left after they got what they want"...

There are some people like to do this, after they get what they want they just left.

24 April 2015

Crash vs Crush

1 week past...

What i've done.. I'm back to my old self, doing without thinking. Maybe gonna regret it later, but better than regret not doing it right?

Open up to other people, direct line with my alter ego. While other people busy with "getting married" issue, i prefer thinking bout other thing like "How to make myself enjoy my moment?"

14 April 2015

Cebisan _ Pieces

This place is so empty
My thoughts are so tempting
I don’t know how it got so bad
Sometimes it’s so crazy
That nothing can save me
But it’s the only thing that I have
(Pieces-SUM41)

Apa dia mahu sebenarnya? cara yang sangat meragukan. Geng says no comment, mereka tahu aku susah ikut nasihat diorang biarpun aku juga yang minta nasihat dari diorang. Sangat pelik sebenarnya....

Sangat pelik sebenarnya bila kita bagi nasihat pada seseorang suruh dia move on, tapi diri kita sendiri pun susah nak move on...

Pernah tak jumpa orang yang mahu ajak skandal tapi tak mahu couple sebab dia tak mahu kawan2 dia fikir yang lain dan dia tak mahu orang sekeliling berkata. Sangat pelik sebenarnya....

Sangat pelik sebenarnya bila kita mengelak dari keputusan kita sendiri bila kita sendiri tahu keputusan tu baik untuk diri dan orang2 di sekeliling kita...
________________________________________________________________________________


Manusia kadang tahu penat dan lelah, selalu mengeluh sampai lupa pada siapa yang beri rezeki tu. Kata orang tua " Jangan selalu mengeluh, nanti rezeki susah mau masuk"

Sekali-sekala tidak mengapa ulang kesalahan lepas kn. 
" I never make the same mistake twice, I make it five or six times just to be sure"

Tipu la selagi kamu boleh menipu
"Please don't lie to me, unless you absolutely sure i'll never find out the truth"

Kak ana pernah kata, someone yang sayang dia pernah pertahankan dia dengan ayat 
"Kalau kau belasah aku, pastikan ko belasah aku sampai tak boleh bangun. Kalau aku masih boleh bangun, aku _____ kau"

If  I like a puppy, doesn't mean i want to marry the puppy. Same goes to people, you can say " I love you" million times but doesn't mean you wanna marry the person you say that to. 
"Don't trust words, trust action"

Apa perlu di dengari apa yang orang lain bicarakan bila kamu tahu sendiri rasa hati di dalam.


13 April 2015

0225, Jakarta

0225AM, Jakarta


Bercuti di Indonesia..
Bermula dari 09 April sehingga 13 April, cuti2 Malaysia yang d rancang dari 2 bulan yang lepas.

Situasi: Memerhati orang lalu lalang dan orang yang sedang tidur.

Kisah tadi pagi:
What do u expect from me when this kind of situation happen. I know u still like me, but i'm not sure if it is true. Start to regret with my desicion making me ignore you again..

2 April 2015

Tewas


Untuk kesekian kalinya tiada rasa untuk di rasa, atau bahasa ibunda ku gelar sebagai "feelingless'. Bermula dari hari isnin, selasa dan rabu baca 1 journal boleh sampai abstract sahaja. #Sadis. Pagi ni bangun dan bersiap seperti biasa dengan perasaan yang sama.

Tanpa hujan atau ribut, tiba ada makhluk yang pelik muncul dan berkata,

Makhluk: Macam mana H2S boleh naik?
Aku: Tidak tahu, pH buffer tank masi 1 petang kemarin
Makhluk: Jadi mana boleh naik? HANTU??

Cuba teka apa perasaan aku masa tu?
Aku tak rasa apa2 pun. Aku balik ofis, duduk diam2 sekejap then aku rasa nak nangis sebab sakit hati gila. Sangat2 sakit hati sampai aku rasa nak pegi jumpa balik makhluk tu dan hambur kemarahan aku pada dia.

*Kisah Sebenar
Engineer with the geng di sertai oleh makhluk tu buat kerja d engine room, tiba2 hujan turun dengan lebatnya. H2S pula tiba2 naik mendadak.

Lepas da rasa sangat sakit hati aku pergi plant seperti biasa, tapi baru sampai aku nampak cip ngn alex terus rasa air mata tak tahan nak turun. Punya lah, dari pagi lagi aku tahan air mata tu, akhirnya turun juga d depan orang lain.

Manjanya aku, kena marah sikit pun mau nangis. MANJA?? Hell yeah, masa tu juga aku wassap engineer dan operator2 yang berkaitan.

"Lain kali kalau H2S naik tolong inform, tak best rasa kalau kena marah tapi tak tahu hujung pangkal nya"

"Buffer tank dan bioscrubber tiada masalah, tiada kacau apa2 pn. Open flare malam baru start"

"Miss, mungkin sbb filter yang d kacau jadi H2S tu tinggi"

Great, masi tiada jawapan yang boleh d terima akal.

13 March 2015

RaSa

*Rasa yang hilang

*Biru band

*Rezeki

Kadang2 ada batasnya kita nak ikut apa yang orang mahu, jangan jadi sampai diri tu macam tiada pendirian, hari ni macam2 rasa aku dapat.

PAGI
Untuk kesekian kalinya aku rasa bengang dengan orang, pandai2 la buat kerja masing2.

Diorang membuatkan aku rasa lucu, tiada beza jawatan. Masing2 boleh bercerita dengan ayat sendiri.

Errr... tak perlu la nak padankan aku dengan siapa2, bukan tidak minat tapi aku rasa tidak mahu fikir pasal itu

Kesian tak pasal2 kena tanya, bernasib baik sebab dia sendiri mengaku dia adik. Cukup la d tempat kerja, jangan sampai terlibat hal peribadi

TENGAH HARI
Apa yang kau mahu sebenarnya?? Kau masi belum faham kenapa aku buat begitu pada kau.. orang kata "bikin panas saja"

Ada had nya kalau mahu demand something, bukan aku tak mahu buat tapi kau yang tidak mahu terima. Kau fikir aku kaki kipas orang ka?? Cukup2 la dengan perangai kau. Nanti aku bagi benda tu dengan kau supaya kau tak boleh cakap apa2 suda lepas ni.

1 benda kena ingat, rezeki tu Allah yang atur dan Allah yang beri, berserah pada dia.. Cuma pastikan buat yang terbaik.

PETANG
Mana itu gas hilang? Masuk ada 60%, keluar 5%. Sangat pelik, berharapa ada salah valve yang d buka.

Kenapa pH macam ada yang tidak kena, harap semua okay masa engine start esok.

Thanks, walau ayat kau simple tapi buat aku rasa senang hati.

Selepas perhati dia, betapa dunia setiap manusia berbeza....

SEKARANG
Cuba menerima kenyataan, kehidupan memang tak seindah cerita novel dan telenovela. Terpulang pada diri kita sendiri untuk terima macam mana. Tenangkan hati dan terima ini adalah takdir untuk diri sendiri, usaha untuk esok menjadi lebih baik dari hari ini.. 

*Hanya dalam hati, cintaku bersemi dan tak bisa ku ungkap kan

*kini tiada lagi hadir mu di sini, tanpa mu hidup ini terasa tak ber arti


24 February 2015

Berusaha untuk Redha

*Off lampu dan kipas

*Baring dan capai phone

*On data network dan google

*noraziahabdullahvip.blogspot.com



Dulu aku pernah kata aku mungkin akan menyesal dengan keputusan yang aku buat. Persoalannya, adakah aku menyesal? Aku pun tak tahu jawapan nya, yang aku rasa sekarang cuma kosong.

Pernah tak rasa bila kita dah usaha kita serah segalanya pada Dia dan bila kita x dpt apa yang kita usahakan tu kita boleh rasa terima dengan tenang.... ?

Tak semua yang kita mahu kita boleh dapat, dalam rezeki kita ada hak orang lain juga rezeki orang lain,kembalikan pada pemiliknya...

Hal yang tiba2 terlintas d fikiran petang tadi lepas nampak dia "Kalau Allah nak "tunjuk", Dia akan tunjuk juga pada kita. Percaya pada perancangan Dia untuk kita, x kan rugi apa2 pn"

Aku mungkin bukan orang baik2, kadang2 aku rasa mengalah dan aku penat. Tersangat penat dengan apa yang aku rasa, tapi belum sampai tahap untk buang perasaan kemanusiaan aku lagi.

Bagaimana jika suatu hari nanti akan di tanya "Apakah yang telah kau lakukan sepanjang hayat mu? Mana perginya masa 24jam sehari yang di peruntukkan?"

Pembaziran masa banyak sangat, lalai dan leka sangat.. bukan penat, tapi malas untk berusaha.. Sampai bila?

*Playlist

*Tak selamanya selingkuh itu indah

*Apa pun yang aku buat, aku sandarkan kepada Nya

14 February 2015

Short update

Short Update before 8.00am

*New tab

*Youtube

*All or nothing at all

Apa yang orang fikir bila dia tengok orang yang dia sayang?, tiba2 terfikir bila baca status orang pasal V' day. Mesti ramai yang celebrate pasal benda tu, tapi aku tak berminat nak tahu pn, aku just nak tahu apa yang seseorang tu rasa bila dia tengok orang yang dia sayang?

Dulu, pernah rasa macam mana indahnya "bercinta" tu, tapi jodoh tu rahsia Allah. Sama juga mati dan rezeki tu semua rahsia. Berharap cuma buat rasa sakit lagi berganda2 dan bertambah, so aku belajar untuk tak fikir dan libatkan diri dalam 'bidang' tu. Aku belajar untuk tak mengharap dan tarik diri awal2 untuk elak aku lalai dan leka dengan harapan yang aku sendiri tak tahu apa bakal jadi kemudian nanti. Okay, macam menyimpang da dari tujuan asal.. 

Kalau sayang biar itu jadi rahsia kau dengan Allah, doa dan minta dari dia jika ada jodoh mohon di permudahkan. *tetiba rasa nak nangis bila fikir pasal dia dan dengar lagu ni.

8.00 am dan kerja bermula.. kbai

11 February 2015

Resolution

*New Tab

*Youtube

*Blank Space by Taylor Swift

Okay, here we go.......

11.2.2015

Resolution:

Pagi tadi bangun awal dari biasa, fikir2 apa yang perlu d lakukan untuk hari ini. Sambil2 bersiap untk kerja pilih baju untuk d pakai. Antara pilihan baju t-shirt pink, biru, merah, oren dll... Mood hari ni rasa nak pakai t-shirt biru. Okay, set dan terus pakai baju tu..................... dan.........................opppssssss..... macam ada yang tak kena, baju rasa tak selesa dan rasa sangat sempit/ketat. Kenapa ka? apa yang telah terjadi? baju2 lain rasa masi okay dan rasa selesa, tapi kenapa baju itu?

Sambil berfikir ni bukan setakat gaji ada kenaikan, tapi berat badan pn ada kenaikan juga ni. Maklum la, dah masuk tahun 2015 kn, lagi2 sejak kebelakangan ni makan macam anak raja... 

So My resolution?

Kalau siapa yang fikir " BELI  BAJU BARU"?. Nah, kamu salah di situ. Ya, memang aku ada terfikir pasal membeli baju baharu memandangkan baju sempit/ketat itu.

Tapi aku memilih untuk TURUNKAN BERAT BADAN. Ya, itu yang aku pilih berbanding buang baju lama dan beli baju baru.

Kenapa? 

Pernah terbaca d fb pasal this old couple punya relationship, diorang dah kawen untuk tempoh masa yang lama tapi masih bersama hingga usia semakin lanjut. Ayat mereka simple and deep.

"We were born at the time when something is broken, we fixed it and not throw it away"

So, ada faham di situ apa maksud aku?

Memang zaman sekarang semua benda canggih, tapi pernah terfikir pasal sentimental value sesuatu benda tu. Bagi kita mungkin benda tu biasa2 saja, tapi bagi orang itu adalah kenangan dan memori masa lalu.

Tapi bukan la maksud aku baju biru tu ada sentimental value ke atau apa, tapi yang aku maksud kn when something is broken try to fix it and not throw it away la. Da kuar pn Manglish aku akhirnya.

kbai...
Embedded image permalink

13 January 2015

Day

'Cause if one day you wake up and find that you're missing me
And your heart starts to wonder where on this earth I could be
Thinking maybe you'll come back here to the place that we'd meet
And you'll see me waiting for you on the corner of the street'