29 April 2015

Marry Me....

Title: Marry Me..
Singer: Jason Derulo..

Just after 2 days finally i cried. Something i've done which i 100% sure he won't forgive me anymore. I know i'm being so mean towards him, but i've reached my limit. Same issue over and over again. Why can't u just get over me? makes me feel guilty for something i didn't do. Can't we just be friend like before?

Somewhere in this world.. "They left after they got what they want"...

There are some people like to do this, after they get what they want they just left.

24 April 2015

Crash vs Crush

1 week past...

What i've done.. I'm back to my old self, doing without thinking. Maybe gonna regret it later, but better than regret not doing it right?

Open up to other people, direct line with my alter ego. While other people busy with "getting married" issue, i prefer thinking bout other thing like "How to make myself enjoy my moment?"

14 April 2015

Cebisan _ Pieces

This place is so empty
My thoughts are so tempting
I don’t know how it got so bad
Sometimes it’s so crazy
That nothing can save me
But it’s the only thing that I have
(Pieces-SUM41)

Apa dia mahu sebenarnya? cara yang sangat meragukan. Geng says no comment, mereka tahu aku susah ikut nasihat diorang biarpun aku juga yang minta nasihat dari diorang. Sangat pelik sebenarnya....

Sangat pelik sebenarnya bila kita bagi nasihat pada seseorang suruh dia move on, tapi diri kita sendiri pun susah nak move on...

Pernah tak jumpa orang yang mahu ajak skandal tapi tak mahu couple sebab dia tak mahu kawan2 dia fikir yang lain dan dia tak mahu orang sekeliling berkata. Sangat pelik sebenarnya....

Sangat pelik sebenarnya bila kita mengelak dari keputusan kita sendiri bila kita sendiri tahu keputusan tu baik untuk diri dan orang2 di sekeliling kita...
________________________________________________________________________________


Manusia kadang tahu penat dan lelah, selalu mengeluh sampai lupa pada siapa yang beri rezeki tu. Kata orang tua " Jangan selalu mengeluh, nanti rezeki susah mau masuk"

Sekali-sekala tidak mengapa ulang kesalahan lepas kn. 
" I never make the same mistake twice, I make it five or six times just to be sure"

Tipu la selagi kamu boleh menipu
"Please don't lie to me, unless you absolutely sure i'll never find out the truth"

Kak ana pernah kata, someone yang sayang dia pernah pertahankan dia dengan ayat 
"Kalau kau belasah aku, pastikan ko belasah aku sampai tak boleh bangun. Kalau aku masih boleh bangun, aku _____ kau"

If  I like a puppy, doesn't mean i want to marry the puppy. Same goes to people, you can say " I love you" million times but doesn't mean you wanna marry the person you say that to. 
"Don't trust words, trust action"

Apa perlu di dengari apa yang orang lain bicarakan bila kamu tahu sendiri rasa hati di dalam.


13 April 2015

0225, Jakarta

0225AM, Jakarta


Bercuti di Indonesia..
Bermula dari 09 April sehingga 13 April, cuti2 Malaysia yang d rancang dari 2 bulan yang lepas.

Situasi: Memerhati orang lalu lalang dan orang yang sedang tidur.

Kisah tadi pagi:
What do u expect from me when this kind of situation happen. I know u still like me, but i'm not sure if it is true. Start to regret with my desicion making me ignore you again..

2 April 2015

Tewas


Untuk kesekian kalinya tiada rasa untuk di rasa, atau bahasa ibunda ku gelar sebagai "feelingless'. Bermula dari hari isnin, selasa dan rabu baca 1 journal boleh sampai abstract sahaja. #Sadis. Pagi ni bangun dan bersiap seperti biasa dengan perasaan yang sama.

Tanpa hujan atau ribut, tiba ada makhluk yang pelik muncul dan berkata,

Makhluk: Macam mana H2S boleh naik?
Aku: Tidak tahu, pH buffer tank masi 1 petang kemarin
Makhluk: Jadi mana boleh naik? HANTU??

Cuba teka apa perasaan aku masa tu?
Aku tak rasa apa2 pun. Aku balik ofis, duduk diam2 sekejap then aku rasa nak nangis sebab sakit hati gila. Sangat2 sakit hati sampai aku rasa nak pegi jumpa balik makhluk tu dan hambur kemarahan aku pada dia.

*Kisah Sebenar
Engineer with the geng di sertai oleh makhluk tu buat kerja d engine room, tiba2 hujan turun dengan lebatnya. H2S pula tiba2 naik mendadak.

Lepas da rasa sangat sakit hati aku pergi plant seperti biasa, tapi baru sampai aku nampak cip ngn alex terus rasa air mata tak tahan nak turun. Punya lah, dari pagi lagi aku tahan air mata tu, akhirnya turun juga d depan orang lain.

Manjanya aku, kena marah sikit pun mau nangis. MANJA?? Hell yeah, masa tu juga aku wassap engineer dan operator2 yang berkaitan.

"Lain kali kalau H2S naik tolong inform, tak best rasa kalau kena marah tapi tak tahu hujung pangkal nya"

"Buffer tank dan bioscrubber tiada masalah, tiada kacau apa2 pn. Open flare malam baru start"

"Miss, mungkin sbb filter yang d kacau jadi H2S tu tinggi"

Great, masi tiada jawapan yang boleh d terima akal.