28 July 2016

Rezeki tu Ada



Alhamdulillah, semalam dapat berita gembira dari mamy. Moga rezeki bertambah lagi lepas ni..

Komitmen bertambah lagi untuk tahun ni... Err.. bukan tambah anggota keluarga, tambah hutang....Selepas berjaya melangsaikan tunggakan PTPTN guna KWSP akhirnya bertambah sejibik kereta d rumah, tu nama nya rezeki.. Alhamdulillah

Bila check balik usia macam da meningkat, sampai bila nak fikir masa senang. Mula la kena buat persediaan di masa kemudian

Saving kena mantap tu, tak semestinya perempuan tak boleh buat saving sendiri.

Jangan kejar lelaki kaya, berusaha untuk jadi kaya....

Dan tiba2 aku terfikir____ Sangat tak suka bila orang pergunakan aku.. =.="
Memang ready la aku mengelak dari makhluk pisau cukur tu..

Haha..
Kbai



13 July 2016

Selamat Hari Raya!!!


Hai.. Err, jap check kalendar..
Happy 8th Syawal atau pun senang cakap Selamat Hari Raya!!!

Raya tahun ni Alhamdulillah agak blast dari tahun lalu dan  Raya tahun ni cuti full seminggu, bersyukur la ada Public yang boleh replace (maksud?)

Tahun ni, orang yang d tunggu xda pla datang beraya, tapi rumah memang ramai tetamu. 4 Hari berturut jadi macam open house.

Tahun ni pun dapat duit raya juga, tapi RM 10 la.. haha.. lagi banyak pengeluaran banding kemasukan.

Gambar raya selamat d post dalam FB dan Insta..