29 March 2012

Aku Tak Tahu

ASSALAMUALAIKUM
BUSY!!!
Itu adalah perkataan yang aku sangat rapat sekarang
Jadual yang penuh dengan Mid-Term, Sipakan Thesis.. program dsb
Tip kalau aku kata tak tension..
Tak tahu macam mana nak handle
Just sekarang, aku just cuba tahan diri dari tak tido
caranya.. tak payah lah tahu
Tak sesuai untuk dijadikan contoh..
Cukup merepek.. sambung buat kerja..

25 March 2012

Siti Norhaliza--Bicara Manis Menghiris Kalbu

Satu per satu teman
Ada di sekelilingmu
Satu persatulah jua
Tinggalkan dirimu
Cumalah aku saja yang masih lagi bertahan
Memendam rasa
Bulan madu yang indah
Sudah sampai ke hujungnya
Engkau pun mula berubah dan beralih arah
Kata2 manis
Tiada lagi ku dengar
Hidupku pula makin tawar
Tiap bicara manis
Bagaikan selumbar bisa
Kau tanam di jiwa tak terlihat oleh pandangan matamu
Tiap bicara manis
Memujuk dan merayuku
Tak usah berlalu dan merajuk bawa hati pilu
Andai sudah tiba masa
Tiada jodoh kita
Biar kita berpisah dari merana
Tiap bicara manis
Bagaikan selumbar bisa
Kau tanam di jiwa tak terlihat oleh pandangan matamu
Andai sudah tiba masa
Tiada jodoh kita
Biar kita berpisah dari merana

_sangat suka dengar lagu ni skrg_
(^_^)

19 March 2012

Without You



I just wanna be alone tonight
I just wanna take a little breather
Cause lately all we do is fight
And every time it cuts me deeper

Cause something’s changed
You’ve been acting so strange
And its taking its toll on me
Its safe to say that I’m ready to let you leave

Without you, I live it up a little more everyday
Without you, I’m seein myself so differently
I didn’t wanna believe it then
But it all worked out in the end
When I watched you walk away
Well I never thought I'd say
I’m fine
Without you

Called you up cause’ it’s been long enough
And you said that you were so much better
We have done a lot of growing up
We were never meant to be together

Cause something changed, you were acting so strange
And it’s taken its toll on me
It’s safe to say that I’m ready to let you leave

Without you, I live it up a little more everyday
Without you, I’m seein myself so differently
I didn’t wanna believe it then
But it all worked out in the end
When I watched you walk away
Well I never thought I'd say
I’m fine
Without you

Cause something changed, you were acting so strange
And it’s taken it's toll on me
It’s safe to say that I’m ready to let you leave

Without you, I live it up a little more everyday
Without you, I’m seein myself so differently
I didn’t wanna believe it then
But it all worked out in the end
When I watched you walk away
Well I never thought I'd say
I’m fine,
Without you
Without you
Without you
Without you
I just wanna be alone tonight,
I just wanna take a little breather.

18 March 2012

Let.. It..

ASSALAMUALAIKUM

Tengah2 malam buta baru nak start buat kerja sambil dgr lagu Dato shiela majid and Dato sit nurhaliza.. Aku memang meinat lagu2 mereka ni..

Alkisahnya, aku tak tahu kenapa aku rasa happy dan tenang.. No concrete reason.. Just, bila aku dapat berfikir dalam keadaan tenang, aku boleh decide apa yang aku patut buat untuk sesuatu hal tu.. Contohnya kalau dalam program, aku lagi suka siapkan kerja2 aku tu  tgh2 malam macam skrg ni.. memanglah rasa mengantuk, tapi perasaan2 yang tak sepatutnya tu tak ganggu aku masa2 gini.. Lagipun.. Try ambil sesuatu tu dari sudut pandangan positif.. Instead run, faced it.. kalau lari dari masalah memang sah takkan selesai lah masalah tu.. lebih2 lagi kalau lelaki.. LARI DARI MASALAH akan membuatkan korang nampak DAYUS!!.. dan lelaki yang susah buat keputusan dalam perkara yang melibatkan hubungan dan komitmen memang sure2 lah kena pandang rendahkan.. Ok, aku merpek dah.. adios..

#np bintang kehidupan..

Semua yang aku rasa sekarang, aku kembalikan kepada ALLAH.. Dia lebih BERHAK terhadap hidup aku.
(^_^)

17 March 2012

Bila 2 Hati Menjadi 1




When someone treats you like an option, help them narrow their choices by removing yourself from the equation. 

Sometimes you just have to be selfish. People will drain the life out of you if you let them! Put your all into YOU! 

Loving someone is: wanting the best for them, wheather it includes you or not.