30 July 2011

Quote and Word 3

There will always be that one guy, one kiss & one moment that she'll remember for the rest of her life.

You can't make the same mistake twice, the second time you make it, it's no longer a mistake, it's a choice.

3 painful things in love: right love at the wrong time, having a commitment w/ some1 u know wouldn't last, loving some1 who loves another.

(^_^)
twitter

BALIK

ASSALAMUALAIKUM

Hye, lama kot x update.. (lama ke).. hehe..
 Actually, aku baru balik dari tempat yang jauh.. hehe.. pergi mana nanti aku cerita
sekarang ni aku nak tenangkan fikiran dan hati aku dulu
macam dah bengong balik la kan lepas balik ni
BTW.. aku akan cari penyelesaian ny juga..
tak dapat dari dia, aku cuba dari org lain
and, aku pelik la.. aku tak buat pa pe pn, bleh ada ni gosip pasal aku..
SANGAT PELIK...

merepek : What you've done make me confuse now.. =='

24 July 2011

MOHABBATEIN

Yup.. ni tajuk cerita hindi, crita ni aku tgk balik ngn kazen2 aku masa kitaorg dapat rehat lepas penat kemas rumah makcik aku, masa tengok cerita ni aku jumpa dialog yang best
>>>>>

"There are no condition in love, so there should’nt be any regret"



"Love is just like life,its not always easy and it does not always bring happiness
But when we do not stop living, why should we stop loving"

p/s : sorry x sempat nak terjah blog 
p/s:meet HIM again
(^_^) 

22 July 2011

Day 21- A picture of something that makes you happy.

Erm.. Boleh tak kalau tak letak
haha..

Banyak kot nak letak tapi
ni salah satu nya..











credit: google

Quote and Word 2


The keyword to your relationship: TR(US)T
Without no trust, there is no US.

GUYS: being sweet should be to keep her too, not just to get her. 
How you treated her at first is how you should always treat her.

source: twitter

" Segmen : Jom Kongsi Entri "



Aku letak My Entry tu sebab ni entry yang aku taip masa aku betul2
dalam emosi yang sangat stabil
*maknanya
Aku sedar yang hidup ni memang ada pelbagai pengalaman
(^_^)

21 July 2011

Day 20- Someone you see yourself marrying/being with in the future.

ASSALAMUALAIKUM

Tajuk ni???

Someone you see yourself marrying/being with in the future
MY ANSWER:
HIM

haha

Yup, its HIM..
siapa 'HIM'?? 

JAWAPAN:
 DIA

He's not my bf or having any special relationship with me but
kalau ada jodoh x kemana jugakn..
(^_^)
InsyaAllah

p/s: If you're not around and I hear your name... 
I still smile instantly

p/s : "Sometimes you have to be apart from people you love, but that doesn't make you love them any less. Sometimes you love them more." 
Nicholas Sparks (The Last Song)

credit: google
merepek : Sometimes our vision clears only after our eyes are washed away with tears.



Aku dan Baju Kurung


Ni Picture Aku


 rasa gambar ni cun
sebab
haha
aku posing sikit punya macam model
(perasan)
hehe

yang di tag 
1. abby
3. Mira

ok.. sapa nak join klik banner
Jom join sama2..
(^_^)

Quote and Word

Sometimes, even if two people are meant for each other, 
it doesn't mean they have to be together now.

Sometimes, 
it's easier to pretend you don't care than to admit it's killing you.

Do I really love him, 
or am I addicted to the pain of wanting something I can't have?

Reading old conversations with you make me realize how much has changed. 
I miss you, or at least the person I knew

BEN ASHAARI CARI BLOGGER BARU JER

Santai Bersama BEN ASHAARI

hmm.. x tahu nak tulis apa..hehe
kalau suka baca n follow
kalau x suka pun x apa..
PEACE K~~
(^_^)

[MV HD] 2ne1 - Lonely [english subs+romanization+hangul]




They’ll probably make you hate me forever
You, saying that I’m not the same as I used to be, is not completely untrue
This changed me is a stranger to myself as well
You are so kind but
That’s the way you are but oh
I don’t know I don’t know
Why I am like this
We were so in love, and you’re here now but oh
I don’t know
I want to find myself now
Baby I’m sorry, even when I’m with you, I’m Lonely
I must be lacking when it comes to love, please forgive this person horrible person I am
I’m sorry, this is your and my story
I must not be worthy of this thing called love, even though I’m by your side
Baby I’m so lonely lonely lonely lonely lonely
Baby I’m so lonely lonely lonely lonely lonely
Baby I’m so lonely lonely lonely lonely lonely
Baby I’m so lonely lonely lonely lonely lonely
You didn’t do anything wrong, I’m the strange one
It seems I’ve already been prepared long ago, for our breakup
I really wanted to treat you well, out of all the times, why is it when I’m confronted by love
I am shrinking away & am lonely endlessly
You are so kind but
That’s the way you are but oh
I don’t know I don’t know
Why I am like this
We were so in love, and you’re here now but oh
I don’t know
I want to find myself now
Baby I’m sorry, even when I’m with you, I’m Lonely
I must be lacking when it comes to love, please forgive this person horrible person I am
I’m sorry, this is your and my story
I must not be worthy of this thing called love, even though I’m by your side
Baby I’m so lonely lonely lonely lonely lonely
Baby I’m so lonely lonely lonely lonely lonely
Baby I’m so lonely lonely lonely lonely lonely
Baby I’m so lonely lonely lonely lonely lonely
Cuz I’m just another girl
This night is lonely, I
Can’t take any more, Good bye
Cuz I’m just another girl
I’m so lonely
Even though I’m by your side right now
Baby I’m so lonely
Lonely lonely lonely lonely
Baby I’m so lonely lonely lonely lonely lonely
Baby I’m so lonely lonely lonely lonely lonely
Baby I’m so lonely lonely lonely

Spontaneous ThursdaY... 4

I'M SORRY 

*aku  nak tido da, tapi tiba2 teringat benda ni
-maafkan org yang pernah buat salah kat kita
n
-minta maaf kat sesiapa yang kita rasa kita ada buat salah
(^_^)

Spontaneous ThursdaY... 3


I Hate You, 
because
You Make Me Love You

p/s : haha???

20 July 2011

“Segmen Khas ar-rifke.com | Pencarian 200 Blog Top Blogger Baru”

jnak join.. Here
ok.. 
i'm a student at UMS
Study Industrial Chemistry
sem depan masuk final year
(^_^)
Aim skrg nak jadi ahli forensic

Lupa pla,
my name, juz panggil
AzIe

Baru start blog walaupun dah lama ada blog
ni blog yg ke-4 da k..

Tujuan blogging sebab 
1.have fun
2. cari info
3. cari kawan baru
4. bnyk lagi la sbb
^^


"✿ Cik Ayu's 2nd Giveaway ✿"


Giveaway akan tamat pada 20 Julai 2011 Pukul 11.59.59 Malam

fuhh..last minit kot aku join.. ^^

tag

2Cik JG
3. mommy

^^

" Firdaus Life : Berkawan Dalam Kumpulan "



" Mari Kita Sama-sama Berkawan "

ok, join~~~~
(^_^)

berminat klik banner

ww#4

ww#3

WW#2

Day 19- Nicknames you have; why do you have them?

ASSALAMUALIKUM

Antara nickname aku:
1. AZIAH
2.AZIE
3.Z
4. SAYANG
5.P.M

-3 yang paling atas tu kawan2 aku sllu guna klu nk panggil aku
-yang ke-4 tu, mak aku n org2 yang kat sekeliling aku panggil aku
-yang ke-5 tu adik aku yang perempuan guna kalau panggil aku tlg dia buat keja..=='

Tapi aku suka SAYANG.. haha.. sebab mak aku sllu panggil aku sayang
smpi kwn2 aku yg llki pun slmber panggil aku syg masa sek rendah dulu
huhu

merepek : Reading old conversations with you make me realize how much has changed. I miss you, or at least the person I knew.

Day 18- Plans/dreams/goals you have.

ASSALAMUALAIKUM

PLANS/DREAMS/GOALS
Kalau ikutkan banyak
tapi ni aku list mana yang aku mampu la

1. Nak graduate first degree aku
2.Nak selesaikan tanggungjawab yang aku pegang sekarang kat uni
3. Nak shopping dgn kawan2 aku tiap bulan
4. Nak camping lagi
5. NAK PERGI BERCUTI KAT OVERSEAS
(ni yang insyaAllah akan tercapai tak lama lagi.. ^^)

merepek: Reading old conversations with you make me realize how much has changed. I miss you, or at least the person I knew.

19 July 2011

17 July 2011

SEGMEN MSRED : MY FAVORITE PHOTO AND WHY

Assalamualaikum

Ni, first time join. Aku tengok tajuk dia best.. hehe
So, ni gambar yang fav aku..


Aku suka gambar ni sebab kawan2 aku ni memang sporting bila posing macam ni, padahal kitaorang semua baru kenal dalam 2 bulan je, Lagipun, aku sangat suka gambar ni sebab ni gambar malam dinner yang menyimpan banyak kenangan manis untuk aku.. ^^

Sapa yang nak join lagi klik 
banner yang kat atas tu
PEACE K~~
(^_^)

Day 16- Another picture of yourself.


Senang je task.. upload picture sendiri.. ^^

Erm... love, laugh and life

Assalamualaikum

Nak mula entry dengan soalan panas sikit. Pernah tak korang buat scene kiss or tgk org kissing masa tengok wayang kat cinema??.. HOT tak soalan aku, jawapan aku (teet).. Sekarang ni aku tengah mood nak tengok wayang, tapi x dapat and x boleh... huhu, sedih.. Pe kaitan dengan soalan aku pla ni..

Dimulakan cerita, aku ada pergi tengok wayang skli ngn member aku kat satu tempat ni, kami keluar 5 org kot kalau aku tak salah ingat. Tengok crita red eagle kot, x sure dah. Tapi yang aku tak ble lupa, bila kawan aku yang dduk tgh antara kami bgi tau ada org buat scene masa crita tu tgh main.. ==' (teet skli lgi). Boleh tak bayangkan,org tengah tengok action muvie, ble pla ada org (teet).. Aku tak tahu nak bgi respon cam mana skrg. Klu dulu memang kena kritik la kn ngn kitaorg. Kalau yea pun, cari la tmpt yang kurang org @ yg xde org. Ni bukanlah aku nak menggalakkan, tpi agak r weyh.. Terganggu fokus org yg nak layan muvie tu, yg tak ble blah nya, tahu org lain perasaan apa yg diorg buat tu, ble pla buat tak tahu.. siap teruskan juga.. ==".Err, tapi kn... hehe..?? (nakal juga aku ni)

Next cerita pla, pasal.. tak tahu nak explain cam mana. 
Aku pun bukanlah baik mana pun ada je salah yg aku buat, even aku tahu salah pun aku still gak buat sampai la kena padahnya balik kat aku ( tapi aku x jahat sgt la, baik gak sikit.. cheewah). Ni aku nak minta tolong la pada sapa2 yang baca benda ni.. Boleh tak kalau kita saling ingat-mengingatkan tentang kebaikan dan keburukan. Maksud aku, kalau rasa ada orang yang kita kenal tu buat something yang tak betul, tegur2 la sikit. janganlah pla, bila dia dah buat salah , terus tinggal je dia ..."TOLONG JANGAN ABAIKAN DIA".. Bimbing dia dan bagi la nasihat dan kata2 semangat untuk dia balik ke pangkal jalan. Kita tak tahu masa depan kita macam mana, sekarang kita senang dan mereka susah, esok lusa tiada siapa yang tahu apa yang bakal jadi melainkan Tuhan.

Next cerita pla, pasal cinta..
Aku bukanlah Dr. CINTA.. tapi aku rasa nak tergelak bila ada cerita drama tv ni, pelakon dia tu cakap " kenapa cinta mesti berakhir dengan air mata?". First tu aku senyum je dengar statement tu, tapi aku x tahan geli hati, aku terus gelak macam (tuuut)..haha.. CINTA tu hanya orang yang pernah alami je tahu rasa dia mcm mana. lumrah org bercinta la kan, ada suka dan duka.. Tak semestinya dah bercinta tu akan bersama, ada pasangan yang bercinta sampai tak ingat dunia dan akhirat pun boleh break gak. Teras untuk cinta ni percaya dan jujur, kalau takde salah satu, memang sure la hubungan korang tak berapa kukuh ( feeling kot aku taip ni, sambil dgr lagu hafiz, awan nano). Memang la break up tu sakit, tipu la sapa yang kata tak sakit. SAKIT HATI!!!.. tapi hidup mesti diteruskan, Kalau ada jodoh tak kemana juga tu.. Doa dan tawakal je.

Next cerita pla, 1%
Ni bukan tajuk cerita korea 1% of anything tu.. 1% di sini bermaksud, in any matter, there always have 1%, terpulang lah 1% pe pun. Nilai 1% ni dah kira SANGAT BERNILAI tau, dengan nilai yang nampak remeh ni, banyak perubahan boleh berlaku. Cth: markah dan gred exam. Di aplikasikan 1% ni dalam peluang, selagi ada usaha 1% ni boleh bertukar menjadi 100%. USAHA TANGGA KEJAYAAN, tapi jangan lupa doa dan tawakal. ^^.. Tambah lagi, 1% dalam harapan, bermula dari nilai 1 ini, harapan yang ada akan menjadi impian dan cita2. dan masih juga perlukan usaha, Dalam hati manusia, agak mustahil anda langsung tidak mengharapkan sesuatu tu walau sekecil zarah. Akan terdetik juga rasa itu.

Panjang kot...
Aku pun manusia juga, aku juga punya perasaan. Walau perbuatan itu hanya sekecil zarah, tapi kesannya sangat besar.

p/s: pasal yang kiss tadi tu abaikan je.. ^^

credit: google
=='
merepek: Don't cry for a person who left you,The next one may fall for your smile
(^_^)

*Sedih tapi sampai bila??*

16 July 2011

Hafiz AF7 - Awan Nano MV





Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan
Awan
Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi diri

Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua


Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu

Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu

Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba
Menggores pipi
Dan bibirmu

Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai
Jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba
Menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

p/s: try hayati lagu ni .. ^^


hargailah apa yang kita ada..

Day 15- Put your iPod on shuffle: First 10 songs that play.

150 Juta-Fyn Jamal
Someday-Nickelback
 Crazier-taylor swift
Save you- Kelly clarkson
Awan nano-Hafiz
 Miss You- SM The Ballad
Talking to the moon- Bruno Mars
Tonight-Enrique
December- Taylor swift
Anything for you-Backstreet boys

15 July 2011

How do I live without you ( Trisha Yearwood) video and lyrics


ASSALAMUALAIKUM

Tadi aku blogwalking jap masa tengah boring2 ni
Aku terjumpa 2 benda ni:
1. A song that remind you of your most recent ex-bf
2. Penyatuan 2 Hati

A song that remind you of your most recent ex-bf  ,tajuk ni tak mengingatkan aku pada recent ex-bf aku, sebab aku memang dah tak ingat dia pun, tapi bila aku terbaca tajuk 'Penyatuan 2 Hati dari Blog Dr Siti Hamidah dan aku baca lyrics lagu how do i live, Trisha Yearwood. Aku teringat seorang ni. Bukan tujuan untuk "berjiwang" atau pun "mengungkit" disini. Aku juz tiba2 spontan ingat kat dia... hehe, yang lalu biarlah berlalu. Lirik lagu ni ada maksudnnya tersendiri, terpulang dari cara pentafsiran individu. Pada aku, aku rasa sayu dan terkilan pula masa dengar lagu ni. kenapa? mybe sebab aku memang terkilan kot. Masuk dekat part chorus lagu ni 'How do i live', aku terfikir betapa bertuahnya pasangan yang sedang berbahagia sekarang, pasangan yang saling menyayangi walaupun sudah lama bersama. Moga mereka akan berkekalan sehingga ke akhir hayat. Sekali dengar lagu ni aku rasa tak puas, macam nak dengar berulang kali.. jangan sampai nangis sudah.. =.='


Song Lyrics - How Do I Live Without You

How do I
Get through one night without you
If I had to live without you
What kind of life would that be?
Oh I need you in my arms
Need you to hold
Your my world my heart my soul
If you ever leave
Baby you'd take away everything good in my Life.

And tell me now

How do I live without you
I want to know
How do I breathe without you
If you ever go
How do I ever, ever survive?
How do I
How do I
O how do I live?.

Without you

There'd be no sun in my sky
There would be no love in my life
There would be no world left for me
And I
Baby I don't know what I would do
I would be lost if I lost you
If you ever leave
Baby you would take away everything real in My life

And tell me now

How do I live without you
I want to know
How do I breathe without you
If you ever go
How do I ever ever survive?
How do I
How do I
O how do I live?...

Please tell me baby..


How do I go on?

If you ever leave
Well baby you would take away everything
Need you with me
Baby don't you know your everything good in My life

And tell me now

How do I live without you
I want to know
How do I breathe without you
If you ever go
How do I ever, ever survive?
How do I
How do I
O how do I live

How do I live without you

How do I live without you baby.......
How do I live.... 




Sweet kan.. ^^

Nak family cam ni.. XD



Future.. ^^

p/s : Picture ni credit to miss google
p/s : DREAM for HAPPY FAMILY... ^^

merepek : There are thing that we don't want to happen but Have to Accept. thing we don't want to know but have to learn, and people we can't live without but Have to Let Go



Day 14- A picture of you and your family.

Assalamualaikum

SORRY, 
aku tak letak picture aku and family aku atas sebab2 peribadi
Myb Next Tym kot

Holiday

Assalamualaikum

Bercuti??
Ye, aku sangat suka pergi bercuti, tak kira lah pergi mana pun. Last aku holiday kat sarawak ngn member aku. Holiday 5 hari 4 malam, kos holiday kitaorg tak lah tinggi mana pun, simple holiday je. Sekarang ni tgh sem break, tapi aku tak pergi mana pun lagi, yang ada juz balik kampung je. tu kira ok lah tu, i.A kalau ada rezeki hujung bulan ni pergi bercuti lagi. Tapi seyes, urusan bercuti kali ni memang  complicated gila. Kena buat passport and visa, nasib baik boleh claim balik nanti. kalau tak kurang plak budget aku nak shopping kan ( memang hantu shopping la). Sekarang target aku juz bercuti tu je, tapi kn. masa aku bangun dari tido, aku terfikir apa yang aku nak buat lepas dari bercuti tu. Memang lah dalam kepala aku ni asyik nak bercuti pergi C**** tu.. hehe, tapi bila difikirkan balik. banyak benda yang aku kena fikir balik. Ada je kan yang aku fikir, suka sesak kan fikiran sendiri..=='

p/s: tak tahu nk luah mcm mana apa yg aku tgh fikir, so agak gantung sikit ^^
p/s: macam mana nak kurangkan 'benda'ni??

merepek :  I know what you don't know... and the truth is all lie.. fake and fantasy... he such a good kisser

14 July 2011

Day 13- A letter to someone who has hurt you recently.

ASSALAMUALAIKUM

Awak,

Surat ni ditujukan to someone who has hurt you recently, macam tahu2 je kan sapa. Tapi saya tahu awak tak kan baca juga surat ni. So, saya akan tulis je la apa yang saya rasa nak luah. Kita kenal memang tanpa perancangan, kita kenal sebab kita dalam team yang sama, kita rapat sebab kita selalu sama-sama dalam team. Team kita selalu hangout sama-sama. Ada je alasan kita untuk selalu kumpul beramai-ramai. Tapi kenapa kita berdua rapat saya tak tahu sebabnya, yang saya tahu, dulu saya gunakan awak untuk larikan diri dari seorang budak lelaki yang minat saya ni. Itu awak tahu, saya memang dah bagitahu awak yang saya gunakan awak. Awak kata ok je. Lepas tu, masa felo kita kata ada dinner, awak jadi partner saya malam dinner tu. Memang best jadi partner dinner awak. Thanks untuk itu. Banyak benda yang kita selalu buat sama-sama sampai ada orang yang jeles, saya pernah Tanya awak takpe ke kalau budak tu jeles, awak kata rilek sudah sebab awak tengah plan something. Apa yang awak plan masa tu saya tak tahu. Kita selalu bagi alasan yang kitakan macam family sebab tu la selalu sama-sama. Tapi entah kenapa lama-lama saya rasa kita dah tak macam family apatah lagi member, kita lepak dgn yang lain sampai pagi, boleh pla tidur kat situ smpi pagi.  lepas dari dinner tu kita lagi selalu lepak sama-sama, awak suka gigit saya, kat kaki, tangan, pipi pun ada. Ada juga kita kuar sama-sama. Memang apa yang awak buat tu tak sepatutnya dibuat oleh seorang yang bergelar family. First saya ok je, tapi bila dah lama-lama saya luahkan juga apa yang dah lama saya pendam, tapi respon awak seperti yang saya dah jangka kan. Sekali lagi saya buat tak tahu juga, malam tu lepas yang saya luahkan semuanya kat awak, saya pun dah bagi tahu awak yang saya dah buat keputusan. Pelaksanaannya akan bermula esok(konon), tapi apa yang awak buat malam tu sekali lagi buat saya tak boleh nak teruskan apa yang saya dah decide tu.  Semeseter tu dah habis, semua student pun balik cuti termasuklah awak, awak balik dulu dari saya. Sebelum awak balik tu, kita sempat jumpa.. thanks untuk hadiah terakhir awak bagi tu. Itu saya akan simpan sampai bila2 pn, sebab  awak org first yang bagi saya semua tu. Bilik tu yang tahu semuanya. Awak dah sampai rumah, saya pla pergi bercuti kat Sarawak dengan kawan2 saya. Masa tu kawan2 saya dah mula brainwasah saya pasal apa yang saya pernah dan sedang buat tu. Saya ada fikir2kan juga, tapi saya masih tak boleh ikut sepenuhnya apa yang diorang nasihatkan tu. Dah balik dari Sarawak, mulalah perkara2 yang selalu membuatkan saya selalu sakit hati. Tak tahu mana silap nya. Kita dah tak macam dulu, mungkin salah saya juga kot. Tak, memang salah saya pun. Tapi saya tak menyesal dengan apa yang dah berlaku tu. Sekarang saya dah tak nak fikir pasal tu semua, I let you go coz I know something not right about you. Apa yang akan terjadi antara kita lepas ni biarlah masa yang tentukan sebab kita masih lagi satu team.
Yang terakhir dari saya untuk awak, dulu awak pernah tanya kenapa saya sayang awak, saya jawab tak tahu, memang saya tak tahu kenapa saya sayang awak. Tapi yang saya tahu saya suka kematangan yang ada dalam diri awak yang tersembunyi disebalik perangai childish awak dan saya suka cara awak layan saya. Saya tertarik tengok awak masa ada rombongan dari UKM tu.
Apa yang terjadi sebelum ni saya minta maaf dan thanks untuk semua yang awak dah bagi pada saya. (^_^)
Panjangkan surat aku.. hehe.. baca je la.. ^^


HUH??
kecik gila tulisan.. hehe.. try la baca
surat ni patutnya aku tulis lama dulu, sbb skrg rasa sakit tu dah kurang =='
paling yang ada kat surat ni pun aku merepek je.

13 July 2011

Day 12- How you found out about Blog and why you made one.

ASSALAMUALAIKUM

Short entry
Aku jumpa pasal blog ni masa aku study kat matrik dulu
Lecturer kitaorang ajar pasal buat blog n lain2 setting lagi
First blog aku pun dulu sbb tu sebagai assignment yang kena tunjuk
then aku buat lagi 2nd and 3rd blog aku untuk suka-suka
Ni blog aku yang ke-4
Blog ni aku buat sebab boleh jadi tempat aku lepas tension and boring
boleh cari maklumat, bahan bacaan and mcm2 lagi la
Boleh bantu kita lihat kehidupan ni dari perspektif yang berbeza
Selain tu, tujuan aku buat blog ni sbb saranan dari seorg senior aku kat uni,
Dia tu merupakan seorg mantan yang pegang jawatan yang aku pegang sekarang
banyak benda yang dia share ngn aku n kawan2 aku
salah-satu cadangan dia adalah buat blog
^^
Erm, tu je kot.. aku tak nak membebel panjang lebar..
PEACE K~~
(^_^)

credit:google
merepek: Be strong. Remember that no matter how hard your life may seem, there's always someone who have it worse than you out there.

12 July 2011

Day 11- Another picture of you and your friends.

PICTURE AGAIN???










ni picture masa aku kat KML
diorg ni semua tutorialmate aku..
^^
Miss them so much

Kelly Clarkson - Don't Let Me Stop You


For....


I used to be a little bit shy
I kept my deepest feelings inside
Speaking up to you about
My
emotions has always been hard
But this just can't wait
Tonight I feel a little bit
brave
So I won't let one more day
Pass me by without you explaining what we are
This is going to sound kind of silly
But I couldn't help but notice
The last time you kissed me
You kept both eyes open
Baby can you tell me what does that mean
If you're looking over your shoulder
Then you don't need to be with me
And I don't need to hold on
Don't let me stop you
From doing what you want to do
You don't want to stick to just me, it's cool
Take no chance, get over you
No, no, don't let me stop you
If you want to leave, baby you can leave
Just don't pretend that you're into me
If it ain't true
No, don't let me stop you

A lot of things I can take
Got a high threshold for
pain
But let's get one thing straight
I'm not down to share you with anyone
If that's not what you're looking for
Nice knowing you, but there's the door
'Cause I know I can find someone Who'll give me what I want
This is going to sound kind of silly
If you're
looking over your shoulder
Then you don't
need to be with me
And I don't need to hold on
Don't let me stop you
From doing what you want to do
You don't want to stick to just me, it's cool
Take no chance, get over you
No, no, don't let me stop you
If you want to leave, baby you can leave
Just don't pretend that you're into me
If it ain't true
No, don't let me stop you
Even if I end up broken-hearted
I won't lie, I don't want to hear goodbye
But either way I'll be alright
Don't let me stop you
From doing what you want to do
You don't want to stick to just me, it's cool
Take no chance, get over you
No, no, don't let me stop you
If you want to leave, baby you can leave
Just don't pretend that you're into me
If it ain't true
No, don't let me stop you

BAHAGIA

ASSALAMUALAIKUM
Tengah-tengah malam ni teringin pla aku nak merepek, lepas siapkan 1 minit meeting aku yg tertunda rasa rajin nak menaip. Ada beberapa lagi minit meeting aku yang tak siap tu, tapi nanti aku akan saipkan bila aku rasa rajin macam tadi.. (tiba-tiba)

Di mulakan cerita kenapa aku pilih tajuk BAHAGIA, aku pilih tajuk ni sebab aku asyik dengar pasal kawen je kebelakangan ni. Lebih-lebih lagi kazen aku nak kawen raya nanti. Tapi myb aku tak dapat join kot sebab aku kena balik uni awal, ada program untuk pelajar baru. Bahagia ni ada banyak maksud dan boleh dilihat dari pelbagai sudut. Aku tak la expert pun pasal ni.  Ini juz pandangan aku je...

Ada orang kata kalau kita dapat apa yang kita nak adalah satu kebahagiaan dan ada juga kita juga boleh berbahagia walaupun tak dapat apa yang kita nak. Ini semua bergantung pada kebaikkan dan keburukkan nya juga. Kadang-kadang sesuatu itu memang sudah ditakdirkan bukan untuk menjadi milik kita. Kenyataannya memang pahit untuk ditelan, ada sesetengah orang dalam kalangan masyarakat yang iri hati dan dengki melihat kebahagiaan yang dimiliki orang lain sehingga sanggup untuk merosakkannya dan menghancurkannya. Walau terpaksa guna apa cara sekali pun..=='

Untuk yang berpasangan pula, bahagia tu mestila mereka rasa dah jadi milik mereka. Tak kira lah yang tengah bercinta ke, bertunang ke atau pun yang dah kawen. Tapi tak semestinya mesti berpasangan je baru bahagia, single pun boleh bahagia la. Kan kebahagiaan ada banyak aspek.. ^^

Posing lepas Dinner

Xde keje betul la.. ^^

BTW, 
CONGRATZ untuk kawan-kawan aku yang tengah berbahagia sekarang
i wish for your happiness
Ok, tu je..
PEACE K~~

p/s : Entry ni hanya sekadar aku teringin nak merepek
p/s:  Picture hiasan di atas adalah milik persendirian, no copy allowed!!, dan tidak ada hubungan peribadi diantara model2 di atas kerana kami semua adalah satu FAMILY

merepek : If what you see by the eye doesn't please you, then close your eye and see from heart. Because heart can see beauty and love more than eyes can ever wonder

* silent reader*