15 December 2014

My Alter Ego

Let my alter ego do the talk

To be honest, i'm damn tired. Tired will all these faking smile, pretending to be okay and cool with everything. Hell yea, i'm totally not okay with this. Last month, i meet with my boss and he said i like to smile whenever i meet people. I do like smiling, but just to hide what i have/had in my mind. Only few people know my true habit and behavior coz i can adapt well with others. In other words, i'm hypocrite. I can keep what i have in mind or heart without telling it to other, but you can see it from how i act towards it. Especially, involving people i don't like..

"Spider Web"- I have a spider web in my mind and my heart, too many branch and direction with only one center.

When the right time come, you have to let me go......

To be cont~~~
 I'm SORRY....

p/s: can you please don't ask me anything about this, coz you start to annoy me. tq

20 November 2014

Babbling, Mumbling and Blogging

"Sign in"

"Insert Mood"

On Music: Rasa Yang Hilang by Biru Band

At last.. Sampai pun, Macam la jauh sangat perjalanan

Jauh ke?

Bagi aku rasa macam kira jauh juga, Alhamdulillah. 

Tujuan?

Saja~~~ suka-suka

Kenapa?

Macam-macam da jadi, aku rasa nak babbling.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hanya dalam hati cinta ku bersemi,
Kini tiada lagi hadir mu di sini
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dulu masa study, ada kawan2 untuk tempat aku lupakan semua yang aku tak mahu fikir atau tak mahu ingat.

Sekarang dah keja, kawan2 semua jauh. Masi berhubung seperti dahulu. Tapi hakikatnya masih jauh.

Sekarang kalau ada apa-apa, aku settle sendiri, memang masih susah nak tutup apa yang ada kat muka. Tapi aku masih cuba tutup.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tanpa mu hidup ini rasa tak bererti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Masa kerja, aku suka stay dalam situasi aku sendiri. Memang jarang fikir pasal hal peribadi dan kadang-kadang aku rasa rimas.

Aku rasa rimas dengan persekitaran aku yang aku rasa boleh buat aku rasa serabut.

Kalau namanya tengah kerja, jangan campur dengan hal peribadi, masa kerja banyak hal aku perlu settle. Bukan aku ada banyak masa asyik nak fikir semua hal

Btw, aku suka keja aku sekarang. As Chemist, tapi kadang-kadang aku rasa nak nangis juga masa kerja. Manja nya aku.

Masa mula-mula masuk kerja, aku selalu takut dengan bos sebab kalau ada masalah takut tak dapat settle, tapi sekarang aku lebih kepada rasa bersalah. Sebab bos aku selalu cover kalau ada masalah, yang penting kena bagi tau dia awal. Dia cuba tolong bagi cadangan dan penyelesaian mana yang patut.

Offer lain aku tak mahu fikir sekarang sebab aku ada plan untuk jangka masa panjang.....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kau pernah tanya tak apa yang aku mahu, apa yang aku rasa, apa yang aku fikir, apa yang aku plan dan apa yang aku dah tetapkan.

Kau hanya fikir pasal kau....

Sekian
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Menunggu.....

Macam-macam boleh jadi, tak payah fikir masa lama. Fikir setakat berhari-hari pun dah kira lama sebenarnya.

Bila orang lebih tua bercakap ada betulnya, tapi kadang-kadang kita yang buta. Buat2 tak mahu tahu dan tak mahu faham konon nya...

Aku bengang?

Ya aku memang bengang,ni bukan macam zaman sekolah punya hubungan. Semua pun mahu d rancang. Terlalu indah...

Kadang-kadang aku rasa ragu-ragu... Itu sebab nya aku cuba untuk Go Steady...

Bukan seperti kanak-kanak yang baru mendapat permainan baru.

Aku ambil masa untuk berfikir.. Betul ke apa yang aku buat?

Aku pilih untuk berhubungan secara terbuka, ada jodoh tak kemana juga...

Kita masi boleh memilih, tiada apa-apa ikatan yang sah.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ikatan Sah?

Matlamat tidak menghalalkan cara.

Aku bukan nya ustazah pn kalau nak cakap pasal benda ni, tapi ni memang hakikat.

Perempuan atau lelaki kena tegas, pandai jaga batas. Fikiran orang tak semua sama, kita fikir hakikat tapi orang lain fikir fantasi dan khayalan

Sampai bila?

Kita merancang, Allah juga merancang. Tapi perancangan Allah itu maha hebat.

Tak semua yang kita rancang kita akan dapat, kita kena redha. Jangan terlalu berharap...

Fikir untuk jangka masa panjang.,,

Perancangan kalau libatkan orang lain, kena tanya orang tu juga...

Ayat tu buat aku fikir semula keputusan aku... betul ka?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

AKU ADA WALI
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Agama pun dah jelaskan apa yang boleh dan apa yang tak boleh.........

Couple tu jauh sekali berbeza dengan hubungan suami isteri, malahan bertunang pun tidak sama.

Suami-Isteri ada iktan, ada akad dan nikah yang membenarkan dan menghalalkan

Jangan di ikutkan sangat rasa sayang.....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Getting Fit vs Getting Slim
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Aku diet bukan sebab nak kurus, tapi untuk pastikan aku sihat. Makanan yang ada sekarang lebih memburukkan kesihatan banding untuk tingkatkan tahap kesihatan.

Aku makan bila aku rasa badan aku perlu makan, aku tahu bila masa nya..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Akhir Kata
~There is nothing either good or bad, but thinking makes it so~
William Shakespeare
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kalau aku dah mula luah tu makna nya aku dah tak sanggup pendam






11 October 2014

The One That Got Away


"The One That Got Away"
In another life
I would be your girl
We'd keep all our promises
Be us against the world

In another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away

All this money can't buy me a time machine (Nooooo)
Can't replace you with a million rings (Nooooo)
I should've told you what you meant to me (Whoa)
'Cause now I pay the price
"The One That Got Away"

26 September 2014

MSDS Gurlz



Stop chasing the uncertainty.....
Stop hoping for probability...
Stop believing the assumption..
There's no point changing the acidity r basicity of that solution.....
If it were meant to be like that....then juz let it be...y tried so hard 4 sth that wasn't made 4 u n y denying the fact juz to pleased urself....juz remember Allah always there 4 us....♡♡♡

Credit: My lalink

14 August 2014

Abaikan

Abaikan semua rasa....

Sekarang macam ramai pula orang yang tengah kecewa.. Kenapa kah?? Aku pun tak tahu, tapi aku tahu tak semudah nak kata "MOVE ON".. Yea, memang agak susah pun sebenarnya. Agenda tarik tali, cinta sebelah tangan, crush, love at first sight, cinta monyet, orang ketiga, curang and etc. Sangat banyak sebenarnya boleh jadi sebab kecewa hati dan perasaan dan memang tak boleh d nafikan, mesti seseorag tu tetap akan/ada merasa kecewa walau sekali...

Tapi apa pun jadi hidup tak boleh berhenti hanya sebab crush tu da jumpa pasangan baru, atau sebab tarik tali dan tali terputus d tengah atau pun juga sebab kekasih tu ada orang lain. Sakit? Of course la sakitkan, sampai tahap nak menangis tapi tak mampu, air mata pun dah kering. Tapi hidup tetap tak boleh berhenti melainkan ajal tiba.

Ada lagi perkara lain boleh d fikir selain memikirkan hati yang sakit tu, cuba fikir macam mana nak jadi kn diri kita lebih baik dari sebelum ni. Jangan asyik nak mengeluh dan mengalah, perkataan "KALAU" tu tak akan ubah apa2. Tu akan menjadikan diri kita kufur dengan nikmat yang ALLAH S.W.T bagi, minta di jauhkan benda2 gitu.

Aku bukan orang baik malah bukan orang alim, aku cuma orang biasa yang punya kelemahan, punya masa lepas yang tak mampu di ubah. Masih mencuba bertahan dengan mereka, bertahan dari air mata. Menjadi pelakon yang melakonkn watak dengan sebaik nya, mengikut rentak dan skrip yang di beri.Menjadi boneka pada hati dan minda sendiri. Membuta kn mata untuk melihat dia, memekakkan telinga dari mendengar dia, membisukan mulut dari melafaz yang terpendam dan menafikan rasa yang ada di hati untuk dia, Siapa dia???
Hanya senyum sahaja jawapan nya.

Riang nya dia ketawa, tapi siapa tahu dia menangis dalam tidurnya.....

Sekian

Nukilan
~z~


13 August 2014

Tak Rela _Merpati



Andaikan saja kau mau mengertiTentang perasaanku selama iniYang tak menginginkan kamu trus merasaHati dipenuhi rasa curiga


Coba kau pahami keadaankuKu hanya menguji kesabaranmuTernyata kau tlah salah menilaikuKau tinggalkanku untuk cinta yang baru

Sesungguhnya aku tak relaMelihat kau dengannyaSungguh hati terluka

Cukup puas kau buat dirikuMerasakan cemburuKembalilah padaku

Bukan ku menarik ulur hatimuSalahkah jika ku mengharapkanmuKu tahu hatimu hanya untukkuKau bersamanya pelarian semata

Sesungguhnya aku tak relaMelihat kau dengannyaSungguh hati terluka

Sesungguhnya aku tak relaMelihat kau dengannyaSungguh hati terluka

6 August 2014

Mumbling

Why? 

Just to stop myself from waiting.. I don't want to wait anymore.. Don't want to wait fo a text from u.. 

I don't mind if he want to text me, but i don't like waiting... 

Yeah, i hate that so much.. T.T

BTW, 

For you, please stop that. Don't propose someone because of your mother. Try to be in that girl shoes, its like insulting yourself. Kinda pathetic for me though...

Its like having fun for me when someone ask me to be his second wife... duhh!!!.. Hey, you are not even married yet.. but still, i know that just for fun.. ^_^

Marriage...
Not a 1 day contract
Not like changing dress, shoes or handbag
Not like asking someone to be your gf/bf
Not like having sleep over and having pillow talk with your friends

Something bigger and greater.. deep and meaningfull

For now i'll stay single until i feel its the right time to settle down come.. 

P/s: 5 minutes post update
P/ss: mumbling and rumbling
P/sss: Not easy updating using my note.. 

24 July 2014

Twitter's Collection

Others may in Raya mood already.. But me???

Exactly!!!!
Definitely
Just me maybe~~~

faham x faham?

T.T
Right??
Maybe...

Sweet~~~ (^_^)

3 July 2014

3rd Person

"Hey you, i like you. Can u please break up with your girlfriend"
Amboi, yakin nya ayat cik kak ni kan. Ikut suka dia jea nak suruh orang putuskan hubungan.

Please people, don't just simple become third person in others people relationship. Yeah, you can say you love him/her so much. More than their partner love them. Are you really sure about that?

Lain orang lain la cara nya mengekspresikan dan meluahkan perasaan diorang kan. So, jangan la suka2 nak merosakkan hubungan orang hanya di sebabkan kamu SANGAT yakin bahawasanya they are not gonna make it.. Well, sekali lagi : Are you really sure about that?

Tapi kalau di ubah sudut pandangan orang "ketiga" dalam perhubungan tu, memang tak boleh disalahkan 100% pada mereka. kenapa? sila tepuk SEBELAH tangan anda....... Of course la tak berbunyi. So does with the relationship. 


Why suddenly i'm interested with this topic?

This morning, i went to 'blogwalking', and i found this girl blog who have been in relationship for about 8 years with her boyfriend. Both of them looks so sweet, like seriously so damn sweet.. But the facts is no one know about their fate. Just pray the best for both of them. "kalau ada jodoh tak kemana"..

p/s: Kau suka macam mana pn kat orang tu, tapi kalau hati dia da untuk orang lain pandai2 la pujuk hati tu yea..
p/ss: Percaya Allah dah tetapkan semua tu untuk kita, pasti ada yang lebih baik.
p/sss: Aku ni tgh mood patah hati@ kecewa ke?? T.T



This hole you put me in wasn't deep enough 
and I'm climbing out right now 
you're running out of places to hide from me 
when you go
just know that I will remember you
if living was the hardest part
we'll then one day be together
and in the end we'll fall apart
just like the leaves change in colors
and then I will be with you 
I will be there one last time now

when you go
just know that I will remember you

27 June 2014

Gatal Jari...

Ampunkan aku sebab memang gatal jari nak menaip kat sini.. Padahal journal bertingkek-tingkek nak kena baca ni. Isu nya bukan penting mana pun, tapi memang gatal jari la nak membebel kat sini.

Nak cincin macam ni.. (^_^)v
Okay i "love" chemistry~~~ *clap for me please.... (=.=)"

Mampus aku bila GM singgah opis dan tanya soalan2 yang tak terjangkau dek akal. Bukan tak tahu jawapan, tapi neves siot nak menjawab. Lagipun tak konpiden la nak bgi jawapan i yang tak seberapa tu, lagi2 takut bercanggah dgn Mr.engineer. Seriously, ada juga yang bercanggah. Jawapan yang aku bagi kat GM tu sebenarnya betul berbanding apa yang dia explain, tapi aku tak mahu GM pandang rendah kat dia sebab kan dia lagi lama keja banding ngan aku. Tambah lagi, GM pn da kata, "kamu tak apa kalau tak tahu sbb masih baru kat sini".. TAPI... Sir, i do know the answer, tapi memang sangat tak terluah jawapan2 tu.. Huhu.. balik rumah petang tu aku jadi sangat stress... (punya la perangai macam budak kecik kn.. mengada2 jea lebih).. 

Okay, cukup.. Sila sedar diri dan sambung baca journal sebab Mr.Engineer kata kena bagi report kat GM tu.. Duhh!!! Benci la macam ni.. Nak Fefeeling pn tak boleh..

*Entah faham ke tak apa yang aku baca ni..Membaca sambil dgr lagu (ulang lagu yang sama dari pagi, buruk beno perangai) dan download stok muvie..

*Rasa macam nak tgk Transformer.. macam best jew~~~

p/s : Selamat Berpuasa...
p/ss : Following your heart isn't always the right thing to do. But, at least it always makes you feel better.

24 June 2014

Kau tipu Aku

Kau tipu aku,
Kau kata akan jaga aku,
Tapi
Kau tipu aku,
Kau biar aku di sini,
Aku tunggu kau tanpa henti
Tapi 
Kau tipu aku,
Kau cari aku bila perlu
Tapi
Kau cari dia selalu
Kau tipu aku


17 June 2014

Fear...




 The worst feeling is when something is killing u inside, and u have to act like u don't care... 

11 June 2014

Messed Up

Well....

May be i'm messed up or maybe i'm not.. Not sure though... Today officially my 4th month as chemist here.. at TSH BIO GAS SDN. BHD.. Why should i bother about what other people might think.. I just don't give a DAMN about that.. like seriously, i love what i do and no one can stop me (except my mummy and my daddy) 

For u, just don't try to spread the rumors, cuz i start to feel annoyed and mad at you ( I may regret about this letter).. 


3 March 2014

You Have To Let it Go

She clenched her jaws slightly, eyes shut tight.

Her fingers were unconsciously clawing and gripping at her blue cotton dress's hem.

You have to let it go...You have to let it go...
She chanted to herself in heart.

It had been months, well, almost half a year ago, when she last saw him.
Or pretty much had her last touch on his skin.

He had always smelled so good. Always with the messy hair, yet so unbelievably attractive.
Guess that is what they called as out-of-the-bed hair. Fatally seductive.

She had no control of herself when she was with him. Everything flew right out of her books of prim and proper. No conservative boundaries, no rules and regulations, no dull routines.

He had her right at the beginning. And she had relented. Gave in. Succumbed. 

Addicted.

With him, she saw herself as someone else. 

Someone pleasurable. A fulfilled woman.

But that person had only surfaced for a short period, and was gone many months ago since then. 

Unwillingly, she brushed his images aside and opened her eyes.

...you have to let it go.

It was either wedding bells, or satisfied moans.

Nearing her 30s, she chose what was the ultimatum in a woman's life.

But she wished she could say, "...and I've never looked back since."

2 January 2014

New Year Resolution 2014

Assalamualaikum

Hari ke-2 untuk tahun 2014, well i'm still jobless.. haha.. Okay sedih sebenarnya sebab masi belum dapat kerja.. Tapi tak mengapa, rezeki masi on da way lagi tu, sabar dulu.. hehe..

31 Disember 2013, tarikh yang aku memang aku takkan jangka untuk semua tu berakhir. Tipulah kalau aku kata tak sedih. Memang lah sedih, tapi hati memang da separuh ready. Dari awal2 lagi aku memang selalu belajar terima yang dia mungkin bukan untuk aku since banyak sangat dugaan.. Well, mesti ada yang kata ko main2 jea dengan dia sebab tu la tak kekal lama. FYI, if u got problem then please do call me and text me, if u doesn't have my number that's mean u don't know me well... Maksudnya?? kalau korang tak tahu kisah aku jangan judge aku.. 


2014, New Year Resolution..
Azam baru?? perlu ke?? Haha.. cukupla sekadar target yang perlu dicapai sebelum tamat tahun 2014 ni.. Kalau nak buat azam baru  tu biarlah rasional dan pastikan ada perancangan yang teliti, bukan sekadar "aku nak dapat ni".. "aku nak dapat tu".. Planning without action is meaningless!!!.. Haha.. ayat tak boleh blah disitu..

Actually kn, aku nak membebel pasal layanan lelaki kepada wanita dan layanan wanita kepada lelaki masa kini, tapi macam panjang jea.. so tunggu la nanti kalau aku mendapat kerajinan untuk menaip.. haha..

Good Bye means i'll never see u again FOREVER... sebab tu aku tak pernah say good bye, just kbai.. (^_^)V

p/s: Smiling is the best way to face every problem, to crush every fear, to hide every pain.
p/ss: Kawan aku kata " Kami nampak dia tu "Buaya", tapi ko nampak dia tu "Malaikat".. Haha
p/sss: Antara kawan dan kekasih sapa korang pilih??